Concurs ‘La Sardana de l’any’

  • L’edició 2002 del programa recupera la crònica castellera i també tornen les seccions de refranys, cants de taverna, del Fons Amades i un ‘Expedient C’

VilaWeb
Redacció
10.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La final del Concurs ‘La sardana de l’any’ que es va fer el passat dissabte a L’Auditori de Barcelona és un dels temes centrals del ‘Fes Ta Festa’ d’aquesta setmana. El director del programa, Jesús Ventura, li dedica secció ‘La columna’ en la que, a més d’explicar el que va passar en l’edició d’enguany, parla també dels records de quan assistí a la primera edició, l’any 1972.

El programa també recupera des d’aquesta setmana la secció ‘Crònica castellera’ de Carles Esteve, que ens acompanyarà fina a finals d’any i on deixa constància d’un ‘Inici fort de la temporada castellera’.

El ‘Fes Ta Festa’ d’aquesta setmana també parla de tres activitats que es fan a Barcelona: la inauguració de l’Exposició ‘Vicenç Bou. De la plaça al Paral·lel’ al Museu d’Història de Catalunya; l’estrena de ‘Rosa-sardana’ al Parc Cervantes, dins el Concurs Internacional de Roses Noves i la festa que estan preparant els components de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona per commemorar el 30è aniversari de la formació.

També tornen les seccions, tant les fixes com les periòdiques. En aquesta edició hi trobem un ‘Dites i refranys’ de Víctor Pàmies on parla d’una frase llarga i explícita: ‘Cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra’. ‘Cants de taverna’  amb Francesc Sànchez Carcassés ens convida a escoltar un dels èxits dels Pescadors de l’Escala: ‘La sardina’. El ‘Fons Amades’ amb Antoni Serés on coneixerem la col·lecció de ‘Goigs’ del folklorista i finalment també hi ha un ‘Expedient C’ de l’Amadeu Carbó dedicat al llibre de Joan Amades ‘Tradicions del Setge de Barcelona’.

La part musical acaba el programa escoltant el tema ‘Doll d’amor’ de Joaquim Hostenc, guanyador del concurs ‘La sardana de l’any’. També es podrà sentir dues sardanes finalistes del concurs de 1972: ‘Lloret, Ciutat Pubilla’de Domènec Moner i ‘Rosa de Sant Jordi’ de Fèlix Martínez i Comín.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any