El poeta i assagista Jaume Pérez Montaner guanya el Premi Jaume Fuster

  • Rep el guardó en reconeixement de la seva trajectòria, la repercussió i la divulgació que ha tingut la seva obra

VilaWeb
ACN
06.05.2014 - 15:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els escriptors i escriptores socis de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana han decidit atorgar el XIV Premi Jaume Fuster al poeta, assagista i professor de llengua Jaume Pérez Montaner. Guardonat amb altres premis com el Vicent Andrés Estellés o l’Ausiàs March de poesia i havent treballat en el camp de l’assaig les obres de Joan Fuster, Joan Brossa i dels propis Vicent Andrés Estellés i Ausiàs March, Pérez Montaner ha rebut aquest reconeixement per la seva trajectòria i per la repercussió i divulgació que ha tingut la seva obra. El poeta ha volgut remarcar l’honor que per a ell suposa ‘el reconeixement per part de tots els demés escriptors que han escollit el meu nom com a guanyador’

Després de rebre el premi aquest dimarts, Pérez ha volgut mostrar al seu agraïment a tots els escriptors de l’AELC per haver proposat el seu nom com a guanyador i ha afegit: ‘Tot i que intueixo que molts dels que m’han votat són valencians, em consta que hi ha escriptors tant de les Balears com de Catalunya que també m’han donat el seu suport i és per això que encara estic més feliç.’  

El poeta també ha destacat que ‘el premi significa un estímul molt gran per continuar escrivint poesia’. L’alacantí darrerament ha escrit dues obres, el 2013 ‘Geografies de l’oblit’, una antologia de la seva poesia però que conté peces inèdites, i aquest 2014 ‘La casa buida’ la qual ha estat reconeguda amb el Premi Vicent Andrés Estellés.

Precisament, a Estellés l’ha considerat com un dels referents en la seva poesia al igual que altres autors catalans com Joan Fuster, Ausiàs March o Ramon Llull. També ha mostrat la seva admiració cap a la literatura llatinoamericana de Neruda, César Vallejo, Octavio Paz i per la poesia anglesa d’Eliot o Stevens.

Anteriors guanyadors del Premi Jaume Fuster havien estat Isabel-Clara Simó (2013), Josep Vallverdú (2012), Emili Teixidor (2011), Màrius Sampere (2010), Maria Barbal (2009), Montserrat Abelló (2008), Joan-Francesc Mira (2007), Feliu Formosa (2006), Carme Riera (2005), Maria Antònia Oliver (2004), Jaume Cabré (2003), Quim Monzó (2002) i Jesús Moncada (2001).

Finalment, Jaume Pérez ha afegit que el premi suposa un reconeixement per a la poesia, una branca de la literatura que, fins i tot entre els que escriuen, segueix sent minoritària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any