El govern català es planteja demanar la retirada de l’anunci ‘irresponsable’ de Desigual

  • L'empresa defensa l'espot en un comunicat

VilaWeb
Redacció
04.05.2014 - 11:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha qualificat ‘d’irresponsable’ l’anunci publicitari de Desigual que s’emet aquests dies amb motiu del Dia de la Mare i es planteja de demanar-ne la retirada. ‘Hem d’estudiar si es demana la retirada, dilluns ho discutirem. De fet, ja s’ha fet en altres ocasions amb espots publicitaris que emetien missatges que es consideraven negatius per a les dones o la infància’, ha dit la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, a Catalunya Ràdio. En l’espot de la marca de roba barcelonina es veu com una noia punxa uns preservatius amb la intenció de quedar-se embarassada un cop veu al mirall, posant-se un coixí a la panxa, que el li quedaria bé si estigués en estat. El lema és ‘Tu decideixes’.

‘Jo hi veig una clara frivolització de la prevenció i la seguretat pel que fa a les malalties de transmissió sexual, especialment el virus de la sida’, ha insistit Munté, que ha lamentat que una marca com Desigual transmeti aquesta mena de missatges. Ahir la consellera va piular des del seu compte de Twitter: ‘Per cridar l’atenció i obtenir més vendes que busquin un altre tema. Prevenció i seguretat, massa seriós’. No ha estat pas l’única. Aquests dies la xarxa social s’ha omplert de missatges criticant l’anunci.

Finalment, aquest diumenge l’empresa ha reaccionat a la polèmica i ha defensat l’anunci dient que punxar preservatius podia ser ‘un cant a la maternitat’ i a ‘l’alliberament personal’ i que en cap moment ha ‘volgut ferir la sensibilitat i de l’espectador’. En un comunicat, diu que no és la seva intenció ni funció ‘proposar patrons socials de conducta’ i que les protagonistes de les seves campanyes no pretenen ‘ser un emblema de la condició femenina’. La marca ha apel·lat a la llibertat d’expressió i ha demanat ‘respecte’ i ‘llibertat d’interpretació de les seves històries’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any