El nou vestit espacial de la NASA

  • Milers d'internautes han elegit en una votació popular el futur vestit dels astronautes de l'agència espacial nord-americana

VilaWeb
Redacció
01.05.2014 - 17:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Agència Espacial dels Estats Units (NASA) ha presentat el disseny d’un nou vestit espacial que podrien arribar a fer servir els astronautes en futures missions a la Lluna o a Mart. El nou model ha estat decidit a partir d’una votació popular en línia en què han participat centenars de milers d’internautes. El vestit espacial de la línia Z-2 resol els problemes amb què els astronautes han topat aquests últims anys i inclou elements innovadors.

Per exemple, és més flexible per a afavorir la comoditat del qui el porti i alhora presenta elements més rígids i resistents, perquè aguanti estades més llargues fora de la nau o del vehicle espacial. Un altre tret ben destacat del vestit són els elements reflectants, que permetran als astronautes de distingir-se entre si en situacions adverses.

La NASA calcula que n’haurà enllestit el primer prototip al novembre, per a provar-lo al Centre Espacial Johnson. Si supera les proves, el Z-2 evolucionarà més endavant al model definitiu, el Z-3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any