Escola Valenciana proposa un 25% de català a la zona castellanoparlant

  • Agafant la sentència del TSJC que obliga a que una quarta part de les classes a Catalunya siguin en espanyol

VilaWeb
ACN
30.04.2014 - 17:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana estudia com es podria adaptar al context del País Valencià la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de ratificar el mínim del 25% de castellà en aquelles aules on un sol alumne ho sol·liciti. L’entitat ha capgirat aquesta decisió judicial i estudia com podria fer que s’apliqués un mínim del 25% en valencià en les comarques qualificades com castellanoparlants per la conselleria d’Educació i on els pares no poden escollir programes d’ensenyament plurilingüe, amb dues assignatures en llengua pròpia. Escola Valenciana assenyala que manté contactes a través de l’oficina de drets lingüístics amb famílies que voldrien matricular els seus fills en aquests programes.

Així mateix, i segons que afegeix Escola Valenciana, els serveis jurídics de l’entitat s’han posat en contacte amb entitats de Galícia, el País Basc, Navarra i les Illes Balears per estudiar accions jurídiques conjuntes que garanteixin el principi d’igualtat lingüística de tots els ciutadans de l’estat i que vetllin per les llengües pròpies de cada territori.

Tot i així, Escola valenciana ha recordat que l’aplicació d’un 25% d’hores lectives en qualsevol llengua ‘no até a cap criteri pedagògic i que aquesta mesura judicial empobreix els programes educatius de qualitat, és a dir, els programes d’immersió lingüística, que són els que donen resultats òptims arreu del món, allà on hi ha diverses llengües cooficials’.

Notícia relacionada: El TSJC manté l’obligació de fer un 25% de classes en espanyol

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any