Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  30.04.2014  17:56

Autor/s: ACN

Escola Valenciana proposa un 25% de català a la zona castellanoparlant

Agafant la sentència del TSJC que obliga a que una quarta part de les classes a Catalunya siguin en espanyol

Men?ame
 

Escola Valenciana estudia com es podria adaptar al context del País Valencià la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de ratificar el mínim del 25% de castellà en aquelles aules on un sol alumne ho sol·liciti. L'entitat ha capgirat aquesta decisió judicial i estudia com podria fer que s'apliqués un mínim del 25% en valencià en les comarques qualificades com castellanoparlants per la conselleria d'Educació i on els pares no poden escollir programes d'ensenyament plurilingüe, amb dues assignatures en llengua pròpia. Escola Valenciana assenyala que manté contactes a través de l'oficina de drets lingüístics amb famílies que voldrien matricular els seus fills en aquests programes.

Així mateix, i segons que afegeix Escola Valenciana, els serveis jurídics de l'entitat s'han posat en contacte amb entitats de Galícia, el País Basc, Navarra i les Illes Balears per estudiar accions jurídiques conjuntes que garanteixin el principi d'igualtat lingüística de tots els ciutadans de l'estat i que vetllin per les llengües pròpies de cada territori.

Tot i així, Escola valenciana ha recordat que l'aplicació d'un 25% d'hores lectives en qualsevol llengua 'no até a cap criteri pedagògic i que aquesta mesura judicial empobreix els programes educatius de qualitat, és a dir, els programes d'immersió lingüística, que són els que donen resultats òptims arreu del món, allà on hi ha diverses llengües cooficials'.

Notícia relacionada: El TSJC manté l'obligació de fer un 25% de classes en espanyol