Una estudiant resol amb 22 minuts l’enigma de Coldplay

  • La cardonina Judit Garriga troba un manuscrit amb una cançó del grup en una biblioteca de la ciutat i guanya una entrada de luxe per a un concert · Rep l'ajuda d'una usuària de Twitter neerlandesa

VilaWeb
VilaWeb
Liz Castro
30.04.2014 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan Judit Garriga Clusellas, de dinou anys, i la seva companya de pis, van descobrir que el grup de pop Coldplay promocionava seu nou àlbum amagant les cançons manuscrites del compositor Chris Martin dins de llibres de tot el món, mai no haurien imaginat que un d’aquests manuscrits fos a Barcelona. Però reconeixen que la idea els va passar pel cap. Efectivament, de manera increïble, dimarts a la tarda tenien el manuscrit a les mans.

La Judit és filla de Cardona i estudia a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Dimarts a la tarda estudiava a la biblioteca de Sant Pau-Santa Creu. Va ser aleshores quan va veure que Coldplay havia llançat una nova pista a les 16.03.

La Judit explica en declaracions a VilaWeb que va llegir la pista un parell de vegades. No l’acabava de desxifrar. Va reconèixer les referències a Barcelona, però poca cosa més. A Twitter, però, lògicament hi havia altra gent trencant-s’hi el cap. La Carla, de trenta anys, dels Països Baixos, @Carlaatje a Twitter, cuinava quan va veure la pista. Va deixar-ho tot a mitges i a les 16.12 ja ho havia descobert i compartit a Twitter. ACD ha de ser Arthur Conan Doyle, i el llibre ha de ser ‘Hound of the Baskervilles’.

La Carla, també en declaracions a VilaWeb, diu: ‘A l’instant vaig saber que era sobre Barcelona, a causa de l’apunt sobre Freddie’, referint-se al duo de Freddie Mercury amb Montserrat Caballé, Barcelona. ‘No va veure clara l’observació sobre George’, diu, però es se sent alleujada quan aquesta reportera li va diu que molt probablement és una referència a l’Homenatge a Catalunya de George Orwell. Una ràpida cerca a Google amb les paraules Barcelona i SP-SC donava com a resultat la biblioteca Sant Pau-Santa Creu. Ja no hi havia dubtes. Carla és un membre històric de Coldplaying Forum i diu sentir-se ‘molt emocionada de compartir aquesta recerca i emoció amb els altres’.

Quan la Judit va veure el piulet de @Carlaatje no s’ho podia creure: se’n va anar a la bibliotecària i li va demanar si tenien el llibre en qüestió. N’hi havia dues edicions: una novel·la llarga i un còmic. Va anar directa a la novel·la, però quan hi va arribar ja hi havia un home mirant i remirant el llibre, sense haver-hi trobat res.

Va córrer cap a la secció de còmics. De seguida el va trobar: era l‘edició en català del llibre ‘Sherlock Holmes: El gos dels Baskerville’. ‘Em vaig aixecar i em vaig adonar que hi havia alguna cosa a dins, i em vaig posar molt nerviosa. Al final del llibre hi havia un sobre que deia ‘Obre’m, obre’m’; en el seu interior hi havia una entrada de luxe i la lletra de la cançó ‘True Love’ (amor veritable). Garriga és la primera persona que ha pogut llegir la d’aquesta cançó, que es donarà conèixer la setmana que ve.

A les 16.35 la Judit va piular les conclusions a Coldplay. Va resultar que no només havia trobat el manuscrit de la cançó, sinó havia esdevingut guanyadora d’un premi de luxe: dos seients al concert de Coldplay a Londres l’1 de juliol. ‘Encara no he decidit amb qui anar-hi, però de sobte m’han sortit un pilot d’amics’, diu rient. ‘El que realment espero és conèixer els membres de la banda’, rebla emocionada.

Llegiu aquesta notícia en anglès a l’edició global de VilaWeb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any