Àngel Colom assegura que El Mundo menteix en el cas de Khalid Shabaz

  • El diari diu que aquest dirigent paquistanès de CDC és un 'islamista radical'

VilaWeb
Redacció
30.04.2014 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’Immigració de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i director general de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, ha assegurat que El Mundo menteix en la informació referida a Khalid Shabaz, militant de CDC i director de l’àrea asiàtica de Nous Catalans, segons la qual seria ‘un islamista radical detingut per la policia per estafa i falsedat documental’. Colom ha publicat aquesta matinada al seu compte de Twitter un piulet en què diu: ‘Ja hi tornem a ser! @elmundoes menteix d nou i ara ataca els líders d nous catalans compromesos amb la #Consulta’.

La Fundació Nous Catalans també ha publicat un piulet en que qualifica la informació d’El Mundo com ‘un nou atac fastigós de la caverna contra el procés’.

El Mundo publica una fotografia en la qual un home que segons el diari és Khalid Shabaz en un viatge recent al Paquistan hi apareix amb una metralleta a les mans. El diari destaca la vestimenta que porta Shabaz, ‘similar a la que lluïa Bin Laden’, però no explica que és una vestimenta típica i comuna al Paquistan. Per una altra banda, suposant que l’home de la fotografia sigui efectivament Shabaz, cal tenir present en determinades zones del Paquistan, especialment en aquelles en conflicte, és habitual la presència d’armes.

En un altre ordre de les coses, Shabaz va participar com a entrevistat en aquest reportatge de VilaWeb TV , fa cinc anys, arran de les detencions de paquistanesos al Raval que la policia va  vincular a activitats gihadistes. VilaWeb va parlar aleshores amb representants de la comunitat, que van refusar les acusacions, com en bona part s’ha acabat demostrant, i van clamar contra l’estigmatització de barri.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any