Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimarts  29.04.2014  20:00

Tres-cents contes per a un Tricentenari: La roca del santet

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Córrer amb la panxa plena no és gens bo. I encara menys si és plena de vi. I si no us ho creieu, demaneu-ho a aquell jove atleta de Senet, a la Ribagorça, que va acabar ben adormit a l'ombra d'un arbre, allà a tocar de la roca del Santet, ben a prop del seu poble. El cas és que entre Viella, a la Vall d'Aran, i Senet, hi ha una muntanya. I com que no es posaven d'acord sobre on era el terme entre tots dos pobles, van decidir que dos joves atletes sortissin corrent a la mateixa hora de cadascun dels dos pobles i allà on es trobessin hi hauria la partió dels termes. Però va resultar que un s'havia ben atipat abans... Si mireu el conte d'avui del rondallaire Albert Estengre ho entendreu tot molt més bé.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d'Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.