Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  28.04.2014  10:12

Deu experts treballen en una constitució per a la república catalana

Ho ha confirmat el jutge Santi Vidal, portaveu del grup · Aclareix que no és cap encàrrec oficial

Men?ame
 

El jutge Santi Vidal ha confirmat avui en una entrevista al Matí de Catalunya que forma part d'un grup de treball que en aquests moments elabora un esborrany preliminar d'una constitució per a la futura república catalana. Vidal ha explicat que aquest esborrany és una iniciativa particular del mateix grup, matisant les informacions publicades ahir pel diari El Mundo, segons les quals aquest esborrant era un encàrrec d'alguns diputats. 'No treballem per cap encàrrec oficial ni de la Generalitat, ni del Parlament; hi ha alguns diputats de partits com CiU, ERC, CUP i ICV, i membres d'entitats com ANC, Catalunya Sí i Procés Constituent, que efectivament en tenen coneixement i esperem que hi donin el vistiplau quan els ho lliurem'.

Vidal ha explicat que en el grup de treball hi ha jutges en actiu, professors universitaris i advocats especialistes en dret constitucional. 'Fem la constitució sencera, ens hem dividit el text, jo m'encarrego del capítol relatiu al poder judicial', ha dit, remarcant que serà un text curt, de menys de cent articles.

Escolteu ací l'entrevista sencera: