Miquel Polo, cronista de Mollerussa

  • Un acte d'homenatge va oficialitzar el nomenament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
28.04.2014 - 09:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un mes després de que s’acordés en ple, l’Ajuntament de Mollerussa va fer l’acte d’homenatge a Miquel Polo Silvestre en el que se li va lliurar la placa que el reconeix com a cronista oficial de la ciutat.

Miquel Polo, que es va mostrar agraït per la distinció, va remarcar que de fet són els ciutadans de Mollerussa els distingits perquè “sou els protagonistes de la Mollerussa que ens engresca a tots”. “Jo només he transmès el que vosaltres heu fet”, va indicar en referència als polítics, empresaris i societat civil que han estat el fil conductor de les més de 10.000 cròniques sobre la ciutat que ha escrit al llarg de 68 anys de trajectòria com a periodista i col·laborador de diferents mitjans de comunicació. Polo va assegurar sentir-se “orgullós i satisfet de ser fidel i útil a Mollerussa” a amb la seva feina en la que sempre ha intentat enaltir les metes assolides pels seus ciutadans a través de les seves cròniques.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar que “es tracta d’un acte de justícia i estima col·lectiva” ja que la seva tasca ens “ajudarà a recordar el passat i també situar el present”. L’alcalde es va referir, en aquest sentit, a la més de mitja dotzena de volums escrits sobre diferents àmbits de la història de Mollerussa que complementen la seva tasca com a periodista. Solsona va fer menció també de la “llibertat amb que diu les coses i el fet que quan formula un escrit sempre hi ha el convenciment per construir”. Per això, el va encoratjar a continuar amb la seva tasca de cronista de la ciutat mitjançant les seves col·laboracions escrites als mitjans.

També es van referir a la figura de Miquel Polo Silvestre el portaveu del grup del PSC a l’Ajuntament, Pere Gatnau, del qual va agrair la seva tasca com a “altaveu i difusor” de la vida de la ciutat i d’allò que “ens fa diferents i únics”. Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Francesc Pla, va indicar que “necessitem dels fets per entendre una ciutat i no podem millorar si la gent que hi viu no la coneix de veritat”, motiu pel qual va destacar la importància de l’acte de reconeixement a Polo. També el portaveu del Partit Popular, Joan Simeón, es va sumar als agraïment a la tasca de Miquel Polo i la seva dedicació a la ciutat.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any