Tremosa recorda a Duran: ‘La tercera via no la poden proposar els catalans’

  • El candidat de CiU a les europees reitera 'el compromís radical' de la federació amb la consulta

VilaWeb
ACN
27.04.2014 - 15:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de llista de CiU a les eleccions europees del 25 de maig, Ramon Tremosa, ha recordat al líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que ‘la tercera via no la poden proposar els catalans’. És el govern espanyol –ha dit– que ha de formular aquesta opció.

Tremosa ha reiterat el ‘compromís radical’ de CiU amb la consulta del 9-N, que és ‘irrenunciable’. Sobre les declaracions de Duran en una entrevista al diari ‘La Vanguardia’, ha dit que no hi veia res de nou i que Duran era coherent: ‘Sempre ha donat suport a la tercera via, però la tercera via no la podem proposar els catalans, sinó el govern espanyol.’ Per això, Tremosa entén que ‘cada dia que passa és un dia que perd’.

El candidat ha dit que el 25 de maig seria el punt de partida d’una ‘bola de neu’ que, amb el referèndum d’Escòcia i l’Onze de Setembre, dificultaria el no de Madrid i forçaria la negociació sota la supervisió d’una Unió Europea activa.

Participació i ‘reforç’ a Mas

Precisament per això ha fet una crida a participar en les eleccions europees, perquè la comunitat internacional veu el nombre de vots a les urnes com un ‘element clau de legitimitat’. Ha reiterat que la participació dels catalans no es pot quedar només als carrers de Barcelona per l’Onze de Setembre, i ha reconegut la importància del nombre de vots en favor dels partits que ‘han donat sortida al mandat democràtic’. Segons ell, un bon resultat de CiU reforçaria el lideratge del president Mas.

CDC i Unió, ‘unànimement’

Tremosa ha destacat també el camí que ha emprès Catalunya, tant per la pressió popular com per la ‘canalització parlamentària’. A parer seu, CDC i UDC han donat exemple d’unitat al Parlament de Catalunya: ‘Les paraules se les emporta al vent’, ha dit, per recordar que si sempre voten junts al parlament els representants de la federació, avancen ‘unànimement endavant’.

Aquestes declaracions, les ha fetes en una conferència de premsa als Jardinets de Gràcia, després d’una reunió de la candidatura de CiU a les europees, en què han parlat sobre aspectes com ara el corredor mediterrani i la unió bancària, l’economia ‘real’ i la manera de redefinir les condicions per a possibles nous estats rescatats –amb referència a condicionar les ajudes a les pimes.

També s’ha destacat el suport de la Internacional Liberal al president Mas en el procés per a dur a terme la consulta. Tremosa ha contraposat el suport del líder dels Països Baixos amb ‘la negativa’ del president del govern espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any