Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dissabte  26.04.2014  20:00

Tres-cents contes per a un Tricentenari: La Mare de Déu i la Cova

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Coneixeu la història de la Mare de Déu de Montserrat? Bé, sí, diuen que Sant Pere la va portar fins a Roma i que Sant Pau la va portar després a Tarragona i a Barcelona. Però el cas és que una gent de Barcelona la va amagar en una cova de Montserrat perquè els sarraïns no la poguessin trobar. I no la van pas trobar, no. De fet, no la va trobar ningú, perquè aquells que l'havien amagada no van revelar l'amatagall a ningú. Al cap d'uns anys, però, uns nens que jugaven per aquelles contrades van veure que d'una cova en sortia una llum. I això que era de nit. Van avisar els pastors, el rector de monistrol i qui sap si més gent i finalment uns pastors van entrar a la cova i se la van trobar. Van resoldre que calia portar-la a Manresa. Però, ep, alguna cosa va passar, perquè la Mare de Déu no va pas voler-se'n anar de les muntanyes de Montserrat. I s'hi va quedar. Però el rector va decidir que allà s'hi havia de construir una ermita. Una ermita? Amb els anys aquella ermita va anar creixent i ara és un gran monestir, el monestir de Montserrat. Si mireu el conte d'avui del rondallaire Albert Estengre ho entendreu tot molt millor i també descobrireu què és el que va fer la Mare de Déu per fer entendre a que volia quedar-se allà.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d'Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.