CoopFunding, la nova plataforma de cofinançament lliure i cooperatiu

  • El nou portal de micromecenatge és impulsat per la Cooperativa d'Autofinançament Social en Xarxa i la Cooperativa Integral Catalana

VilaWeb
Redacció
26.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot i que al nostre país el micromecentatge té un referent clar, Verkami, les plataformes de captació col·laborativa de finançament no s’aturen. Hi ha terreny, per exemple, en el l’especialització: Goteo és la plataforma per a desenvolupar iniciatives en favor del procomú, el coneixement lliure i el codi obert, i totSuma per a propostes ‘de vocació social i compromís amb la construcció nacional catalana’. Ara apareix CoopFunding, per a promoure projectes cooperatius.

CoopFunding neix de la mà de la Cooperativa d’Autofinançament Social en Xarxa (CASX) i de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) amb quatre objectius bàsics; habilitar el micromecenatge via web per a facilitar l’accés al finançament col·lectiu; fer conèixer projectes cooperatius; facilitar-los l’enxarxament, i promoure’n l’autogestió i la sostenibilitat.

Una característica clau de la nova plataforma és que no es cobrarà cap comissió als projectes que es publiquin i que rebin finançament, perquè CoopFunding es finançarà al seu torn a través de donacions.

Una altra funció prevista és que s’acceptaran peticions per a necessitats tant monetàries com no monetàries, o elegir si es volen atorgar recompenses o no, triar entre campanyes amb límits de temps o sense, i fer aportacions amb moneda social o criptomonedes a través d’un sistema variat de mitjans de pagament.

Des d’ara fins al final de maig, CoopFunding és obert en fase beta amb un nombre de projectes reduït. Cap al 19 de maig s’obrirà el formulari de projectes al públic, que es podran posar en marxa a partir de l’1 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any