García Albiol envia la policia a l’estand d’Òmnium i obliga a retirar-lo

  • L'entitat ha muntat una petita parada aquesta tarda al seu espai tradicional, que l'ajuntament havia prohibit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 17:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Diada de Sant Jordi a Badalona ha tornat a ser polèmica. L’ajuntament ha enviat aquesta tarda la policia a la l’estand d’Òmnium Cultural i l’ha obligat a retirar-lo. Els membres de l’entitat que eren a la parada s’hi han resistit i tot seguit han arribat nous agents de policia i el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel Jurado.

Enguany, per primera vegada, l’ajuntament havia distribuït els estands de la fira de Sant Jordi de tal manera que les parades de roses, llibres i comerços ocupessin el carrer Francesc Layret, que travessa el centre de la ciutat; mentre que entitats culturals i associacions quedaven relegades i excloses de la fira a un dels extrems de la plaça Pompeu Fabra, separats de les seves ubicacions tradicionals.

Òmnium Cultural de Badalona, una de les entitats fundadora de la fira, ja va avisar ahir dient que pensava mantenir el seu programa d’activitats i la ubicació tradicional. A primera hora d’aquest matí, l’estand d’Òmnium s’ha ubicat a seu espai tradicional, però dins d’un local privat i no en la via pública, motiu pel qual la policia, tot i haver-s’hi atansat, no ha pogut amonestar l’entitat. A la tarda, però, els membres de l’entitat han muntat una petita taulet just davant del local, al carrer. Ha estat aleshores quan ha arribat la policia i aixecat dos actes, que poden acabar amb una multa. Finalment els membres d’Òmnium han retirat la taula que hi havia al carrer i han entrat al local, on han continuat els actes previstos: concerts i conta-contes. Els conta-contes, però, han fet l’espectacle a la porta, a l’interior del local mirant cap a fora, i els nens s’han assegut al carrer. La policia no els ha dit res.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any