Les lectures de la delegació del govern espanyol a Catalunya

  • Matí de Sant Jordi a la seu del govern espanyol

VilaWeb
VilaWeb
Andreu Barnils
23.04.2014 - 06:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’imponent Palau Ramon Montaner, construït el 1889, és la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya. És un bell edifici del segle XIX ple de guàrdies civils, policies, guàrdies de seguretat i, avui, la vice-presidenta del govern espanyol. Sáenz de Santamaría es reunia aquest matí de Sant Jordi amb una quinzena d’editors catalans. La premsa només hi pot fer fotografies. Res de preguntar. L’espera ha estat llarga. Sort que la sala d’espera era còmoda. Damunt la taula, les revistes, les curioses revistes de la delegació del govern espanyol a Catalunya. Per Sant Jordi, mirem ben bé quines són les seves lectures. Tot un món:

‘Revista Abyla, órgano de la revista de la casa de Ceuta en Barcelona’

‘Entrelineas. Revista de Red Eléctrica de España’

‘Seguritecnia. Revista decana independiente de seguridad’

‘ACM. Revista de l’Associació Catalana de Municipis’

‘Què fem. Revista de La Vanguardia’

El Cultural. Revista de El Mundo

‘Revista Capital’, d’economia, que obre portada amb una entrevista a Antonio Catalán, l’hoteler d’AC. Titular: ‘A Madrid, hi sobra l’ajuntament i la Comunitat’

La vice-presidenta arriba finalment. Durant un minut li fem fotografies a peu d’escala, que presenta grans decoracions esculpides en pedra i treballs d’ebenisteria de Gaspar Homar. Després, podrem entrar a fer un mut a la reunió amb els editors catalans. Just davant Santamaría, el joveníssim milionari Antonio Asensio, del Grupo Z. En un racó, Jaume Vallcorba (Quaderns Crema). Daniel Fernández (president del Gremi d’Editors), Herralde (Anagrama) i la resta d’editors, xerren esperant que marxi la premsa.

 

Quim Torra (Acontravent) no hi ha fet acte de presència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any