Els internautes elegeixen els seus llibres preferits de Sant Jordi

  • A la quarta Festa de la Llança d'Òmnium Cultural · Més de cinc mil lectors han participat en el sondatge

VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La quarta Festa de la Llança es va celebrar ahir, vigília de Sant Jordi, a la Fàbrica Moritz de Barcelona, amb la presència de representants del món literari i editorial català. S’hi van anunciar els resultats del sondatge ‘La llança de Sant Jordi‘, en què més de cinc mil lectors han escollit el llibre que regalaran avui. Del 7 al 20 d’abril, els participants han escollit el seu llibre preferit de ficció, de no-ficció, i d’infantil i juvenil, a més de la millor coberta, entre les novetats d’enguany.

En la categoria de ficció, els títols més votats han estat, per ordre alfabètic: ‘Desig de xocolata’, de Care Santos; ‘Dies de frontera’, de Vicenç Pagès Jordà; ‘L’altra’, de Marta Rojals; ‘Les escopinades dels escarabats’, d’Andreu Martín; i ‘Set dies de Gràcia’, de Carla Gràcia Mercadé.

En la categoria de no-ficció, també per ordre alfabètic: ‘Cuina amb Joan Roca’, de Joan Roca; ‘Lo lleidatà és fàcil. Txarra’l, sisquere!’, de Robert Massip, Ferran Montardit i David Prenafeta; ‘Ni tan alt ni tan difícil’, d’Araceli Segarra; ‘Salvador Puig Antich, cas obert’, de Jordi Panyella; i ‘Si Beethoven pogués escoltar-me’, de Ramon Gener.

En la categoria infantil-juvenil: ‘Barcelona Bestiari’, de Josep Carner, Ricard Pla, Pere Vivas, Jaume Subirana i Marta Luna; ‘Diables!’, de Susana Peix Cruz i Sebastià Serra; ‘El lladre de paraules’, de Carlota Iglesias, Àngels Ribas, Lia Bertran i Dani Alonso; ‘L’edat del lloro’, de Gisela Pou; i ‘Xènia, tens un WhatsApp’, de Gemma Pascual.

En l’acte es van poder sentir els discursos dels representants de les dues entitats convocants: Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, i Albert Pèlach, president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Casals va dir: ‘Catalunya, com a país normal que vol ser, té com a deure potenciar diades culturals com la de Sant Jordi i la lectura de llibres en català. […] Aquest 2014 tenim una oportunitat d’or. El 9 de novembre i la consulta són eines per a tot un país, també per a tots aquells que dia a dia feu possible que la nostra sigui una cultura de referència a Europa.’

Òmnium es desplega arreu del país per Sant Jordi

Amb motiu de la diada d’avui, Òmnium impulsa activitats culturals per tot el territori (agenda) i desplega al carrer una quarantena d’Espais Òmnium (llistat), que esdevindran un punt de trobada entre lectors i escriptors. A banda el material i la informació dels projectes de l’entitat, també hi haurà escriptors signant les seves obres durant la gran festa de la llengua i la cultura catalanes.

A l’espai central d’Òmnium, a la Rambla de Catalunya amb el carrer de la Diputació de Barcelona, els lectors podran trobar referents de les lletres catalanes, com ara Jaume Cabré, a més dels dos últims premis Sant Jordi de novel·la, Vicenç Pagès i Màrius Serra, i la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any