Una trentena d’escriptors no signen llibres a l’FNAC en suport de la vaga de treballadors

  • Vicenç Pagès, Andreu Buenafuente, Antonio Baños, Xavi Sarrià, Paula Bonet, Jaume Barberà, entre els autors que s'hi han solidaritzat

VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena d’escriptors no signaran llibres a l’FNAC del Triangle en suport de la vaga de treballadors de la llibreria. L’aturada, convocada per la CGT, pretén denunciar la precarietat de les condicions laborals dels treballadors de la multinacional francesa. Vicenç Pagès Jordà, Andreu Buenafuente, Paula Bonet, Toni Albà, Roc Casagran, Antonio Baños, Xavi Sarrià, Jair Domínguez i Jaume Barberà s’hi han solidaritzat a través de les xarxes socials i han declinat de signar llibres al centre FNAC de la plaça de Catalunya.

La primera jornada de vaga, convocada dissabte, va tenir un seguiment discret, reconegut per la CGT que va atribuir a ‘la rotació galopant’ del personal i a la temporalitat dels llocs de feina.

Segons el sindicat, el 60% de la plantilla del Triangle treballa a temps parcial i cobra poc més de cinc-cents euros. El delegat sindical de la CGT, Ferran Moltó, assegura a l’ACN que un dels fets que es denuncia és que cada vegada minven més els contractes indefinits, que només es reserven a ‘càrrecs directius i intermedis’.

‘Hi ha companys que ens deien que eren partidaris de la vaga, però que no podien fer-ne dos dies per la repercussió que tindria en la nòmina’, afegeix. I alhora lamenta que aquest darrer any el suplement que es pagava per treballar un diumenge o un festiu hagués desaparegut, cosa que significava uns quinze euros cada mes: ‘Ara entenen el diumenge i els festius com un dia feiner i, per tant, neguen que s’hagi de pagar cap suplement.’ Moltó diu també que s’ha aplicat una ampliació de vint-i-una hores de feina l’any ‘totalment gratuïtes’. ‘I si no volies ampliar l’horari, t’abaixaven el sou entre 170 euros i 180 euros l’any’, ha explicat.

Moltó confia que l’aturada de vint-i-quatre hores es notarà més avui. Inicialment, la vaga comptava amb el suport de la UGT, però en el darrer moment s’ha fet enrere pel pes que té la diada en la facturació anual de la cadena.

La vaga ha rebut el suport de ciutadans a través de l’etiqueta #NoSignisAlFNAC a Twitter, on molts autors van manifestar ahir el suport a la vaga i van anunciar que avui no anirien a signar:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any