La volta al món de ‘Hamlet’

  • El Globe Theater de Londres pretén portar l'obra de Shakespeare a tots els països del món, d'aquí al 2016

VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 23 d’abril, diada de Sant Jordi, és també una data assenyalada a Anglaterra, que, a més de compartir patró amb Catalunya, celebra el naixement del seu escriptor més il·lustre, William Shakespeare (23 d’abril de 1564 – 23 d’abril de 1616, segons el calendari julià). Des de fa uns quants anys, el teatre londinenc on es van estrenar moltes de les seves obres, el Globe Theater, commemora l’aniversari amb activitats ben sonades. Enguany vol portar ‘Hamlet‘, d’ara fins al 2016, a tots els països del món.

La famosa obra de Shakespeare comença avui al Globe una ronda mundial que, si tot va bé, s’acabarà el 23 d’abril de 2016, en ocasió del quart centenari de la seva mort, havent passat per dos-cents cinc estats. Com Andorra, al desembre.

Sobre el paper, la dotzena d’intèrprets i els quatre tècnics preveuen de ‘viatjar amb vaixell, tren, 4X4, barques, autobús i avió pels set continents’ per portar la tragèdia del príncep de Dinamarca ‘a places de poble, teatres nacionals, palaus i platges’.

Per pagar aquesta veritable ronda mundial, el Globe Theater ha obert una campanya de finançament oberta a la col·laboració de tothom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any