S’ha mort als 88 anys l’actor Craig Hill, marit de la model i actriu Teresa Gimpera

  • Va protagonitzar durant tres anys la sèrie de televisió 'Whirlybirds' i també va participar, entre d'altres, a 'Tot sobre Eva' de Joseph L.Mankiewicz

VilaWeb
ACN
21.04.2014 - 20:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actor californià Craig Hill s’ha mort aquest diumenge a la nit a Barcelona a l’edat de 88 anys. A la dècada dels 50 i 60 va participar a diverses produccions de Hollywood i també d’internacionals i des del 1966 compartia la seva vida amb l’actriu i model Teresa Gimpera, amb qui es va casar l’any 1990. Entre el 1957 i 1960 va ser un dels protagonistes de ‘Whirlybirds’, sèrie de televisió sobre dos companys que porten a mitges un negoci d’helicòpters. A mitjans del 60 va participar en diverses ‘spaghetti western’, produccions italianes sobre l’oest americà, motiu pel qual es va traslladar a rodar a l’estat espanyol.

Una de les incursions cinematogràfiques de Hill va ser a ‘Tot sobre Eva’ (1950), la mítica pel·lícula de Joseph L. Mankiewicz protagonitzada per Bette Davis, Anne Baxter, i que comptava amb també amb la presència d’una gairebé debutant Marilyn Monroe. Altres títols on va participar van ser ‘Brigada 21’, amb Kirk Douglas o ‘Coraza Negra’, amb Tony Curtis. Entre els títols sobre el ‘far west’, figuren ‘Ocaso de un pistolero’, ‘Cazador de recompensas’ o ‘Quince horcas para un asesino’.


Passada aquesta etapa, va aparèixer anys més tard en film com ‘Angoixa’, de Bigas Luna, o al 2002 a ‘Menja d’amor’, de Ventura Pons. El seu darrer treball a la pantalla data de 2003. Va ser un petit paper a la cinta d’Óscar Aibar ‘Platillos volantes’.


La figura de Craig Hill va ser redescoberta amb l’emissió al 2010 del programa de Televisió de Catalunya ‘El convidat’, dedicat a la seva esposa, Teresa Gimpera. El presentador i impulsor del programa, Albert Om, descobria un home que, tot i superar els vuitanta anys, encara conservava el seu atractiu i la seva elegància de ‘galant cinematogràfic’, així com un refinat sentit de l’humor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any