Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  20.04.2014  09:02

ETA defensa 'passos conjunts' dels abertzales per a avançar cap a la sobirania

L'organitza basca ha emès un comunicat amb motiu de l'Aberri Eguna

Men?ame
 

En ocasió de la diada de l'Aberri Eguna, ETA ha emès un comunicat a través del diari Gara en què destaca d'opcions objectives per a avançar cap a la sobirania i la necessitat de fer nous passos 'desconeguts per a tothom'. En aquest sentit, aposta perquè el procés sigui liderat per una 'col·laboració entre abertzales'.

ETA retreu el blocatge dels governs espanyol i francès i l'actitud contrària a la resolució del conflicte: 'Tenen un pànic terrible a la paraula que expressaria el País Basc fent servir mitjans democràtics', diu.  

Malgrat l'actitud de Madrid i París, destaca que el context internacional és propici, en la mesura que 'confirma que l'opció de la independència dels pobles té present i futur'. Tot i que considera que això no és suficient: 'El procés de transició que ha de fer el País Basc ens obliga a tot a fer passos desconeguts fins ara i construir una defensa més ferma davant els atacs que ens arriben de fora'. Per això diu que el futur passa per 'articular una major iniciativa col·lectiva i amb més capacitat que fins ara' i defensa que, en el context històric actual, a l'abertzalisme' li correspon 'la responsabilitaet principal de dirigir el procés sobiranista'. 

'És sabut que en el passat, entre els abertzales, han estat més freqüents els ponts trencats que la col·laboració en els objectius bàsics que compartim. En opinió d'ETA, cal fer passos significatius en la col·laboració entre abertzales, des de l'àmbit nacional als pobles, per a aconsegir en els anys vinents la sobirania político-econòmica, la unitat territorial i l'euskaldunització', afirma en el comunicat.