Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Divendres  18.04.2014  20:00

Tres-cents contes per a un Tricentenari: La dotzena de frare

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Una dotzena són dotze. Però una dotzena de frares són, encara no que ho sembli, tretze. Com és possible? Doncs perquè una vegada hi havia un frare per a qui, una dotzena d'ous, n'eren tretze. Es veu que amb un joc de cistells en comprava sis aquí, quatre allà i tres en aquell altre racó de la mateixa granja i, al final, a l'hora de pagar, sempre deia que se n'enduia una dotzena quan, en realitat, se n'enduia tretze. Us deveu demanar si ho feia expressament o no. Bé, no se sap del tot, però el cas és que encara avui, quan algú que compra ous demana una dotzena de frare, vol dir que en vol tretze i no dotze. El rondallaire Albert Estengre ens n'explica la història en el conte d'avui.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d'Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.