Bicicletada reivindicativa a les Terres de l’Ebre

  • Convocada per Jóvens de l'Ebre, el col·lectiu que va forçar Renfe a suspendre el servei de trens a Tortosa a principi de mes

VilaWeb
Redacció
17.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·lectiu Jóvens de l’Ebre fa avui la quarta bicicletada reivindicativa per les Terres de l’Ebre amb el lema ‘Pedalant pel territori: lluita, festa i rebombori!’. L’activitat pren un relleu especial perquè arriba en una nova onada de protestes a les Terres de l’Ebre. El 30 de març passat hi hagué la manifestació de la Plataforma en Defensa de l’Ebre contra el Pla Hidrològic del govern espanyol (reportatge en vídeo). I el 6 d’abril Jóvens de l’Ebre va dur a terme l’acció #avuinopaguem per a reclamar trens dignes i connexions ferroviàries més bones per a les comarques de l’Ebre, per la qual cosa Renfe va decidir de suspendre el servei de trens durant dues hores.

La marxa comença a les 10.30 a l’estació de trens de Tortosa, on es llegirà el manifest de la bicicletada. A les 11.00 es farà una ruta per la memòria històrica passant per tots els símbols feixistes de Tortosa. I a les 13.00 la marxa arribarà a Amposta, on hi haurà un dinar.

A les 17.30 es penjarà una gran pancarta al pont amb presència de la Plataforma en Defensa de l’Ebre; a les 19.00, una cercavila passant pels pisos buits de la ciutat, amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca;  i a les 21.00 es farà el sopar al poliesportiu d’Amposta, just abans d’una sessió de cant improvisat. Les activitats continuaran demà i demà passat.

La bicicletada compta amb la participació i col·laboració del Casal Popular Panxampla, Dimarts al Llar, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Terres de l’Ebre (PAH), Arran el Sénia, l’Associació AMICS d’Ulldecona, CSA Can Vies, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, la CUP d’Ulldecona, l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament d’Alcanar i l’Ajuntament d’Ulldecona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any