Xavi Sarrià presenta Rebels amb causa

  • Tigre de Paper publica 'Rebels amb causa, manifest juvenil contra el poder adult', signat per un grup de joves inconformistes. "Tant de bo, m’ha­gueren caigut a les mans manifestos com aquest quan era adolescent", escriu Xavi Sarrià, vocalista d'Obrint Pas, al pròleg del llibre, que podeu llegir aquí. "M’haguera obert una espai per la reflexió i la participació. No oblidem que aquest és l’objectiu darrer d’aquest manifest. Pensar, debatre, redefinir estratègies. I animar-te a passar a l’acció."

VilaWeb
Redacció
17.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

“Vaig realitzar els meus primers passos en l’autoorganització juvenil de ben menut. Les ganes de canalitzar la ràbia vers l’status quo en què creixia, em van empènyer a participar en dos experiències sindicals a les escoles de primària per on vaig passar”, escriu Sarrià.

“S’estrenaven els anys noranta. Teníem quinze o setze anys i, ja a secundària, ens vam incorporar a l’AEN. En aquells anys, però, encara no sabíem que significava el concepte “poder adult” que explica aquest manifest. Com tants altres, nosaltres érem una colla d’adolescents que tractàvem buscar referents, de definir una òptica pròpia en la lluita en defensa dels drets socials i nacionals del nostre poble. No estàvem sols. Formàvem part d’unes generacions de joves amb característiques pròpies que començàvem a estructurar un nou moviment juvenil enfrontant-nos a les transformacions que va viure el món a principis de la dècada dels noranta”. 

Podeu llegir l’article complet, aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any