El CAC dóna el vistiplau a les emissions d’El Punt Avui Televisió

  • Gestionarà el Canal Català de Vic, Barcelona, Sabadell, Lleida, Blanes, Tarragona i Granollers

VilaWeb
Redacció
15.04.2014 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha autoritzat l’arrendament de les llicències de televisió digital local, fins ara explotades comercialment sota la marca Canal Català, a favor de l’empresa Xarxa de Serveis i de Comunicacions 2004 SL (‘El Punt Avui’). En concret, en la sessió del passat 11 d’abril, es van autoritzar les llicències de televisió digital local de Barcelona (programa 2 del canal 48), Sabadell (programa 1 del canal 39), Lleida (programa 3 del canal 50), Blanes (programa 3 del canal 42), Tarragona (programa 2 del canal 54), Vic (programa 3 del canal 35) i Granollers (programa 3 del canal 40).

La sol·licitud d’arrendament de les llicències esmentades va ser presentada conjuntament per Nicola Pedrazzoli, en representació de Publicitat i Comunicació del Vallès, SL, i per Joan Vall Clara, en representació de Xarxa de Serveis i de Comunicacions 2014, SL.

La llei determina que es poden arrendar llicències amb l’autorització prèvia de l’autoritat audiovisual si es compleixen una sèrie de condicions. Entre aquestes, hi ha haver transcorregut almenys dos anys des de l’adjudicació inicial de la llicència; també que quan la llicència comporti l’adjudicació d’un múltiplex complet o de dos o més canals, no es pot arrendar més del 50% de la capacitat de la llicència. Així mateix, l’arrendatari ha de complir l’oferta mitjançant la qual es va obtenir l’adjudicació de la llicència.

L’Acord es va aprovar amb tres vots a favor i tres en contra, amb el vot de qualitat del president. Un informe de l’Àrea Jurídica del CAC estableix que els arrendaments de llicències s’aproven per majoria simple. Tres consellers del CAC van presentar un vot particular.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any