Pedro J. Ramírez reconeix que no ha trobat cap indici de delicte de Mas

  • En la tertúlia de RAC-1, en què ha tingut una encesa picabaralla amb Pilar Rahola

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.04.2014 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pedro J. Ramírez, ex-director del diari El Mundo, ha reconegut en la tertúlia a RAC-1 que el seu diari no havia trobat cap indici de delicte imputable al president de la Generalitat, Artur Mas. Ho ha dit en una encesa discussió amb Pilar Rahola. Parlaven de la informació que va publicar el diari que dirigia aleshores, en plena campanya electoral catalana, i que acusava Mas de tenir comptes amagats a Suïssa. Rahola li exigia que demanés perdó i ell s’hi ha negat. Escolteu aquest fragment de la tertúlia, de quatre minuts, en què Ramírez admet que no hi ha cap prova contra Mas:

Heus ací la transcripció d’una part de la conversa:

—Pilar Rahola [P. R.]: Deu doldre que aquest senyor, que ha muntat aquest merder tan gran a Espanya, no sigui un corrupte. I aleshores mirem de crear un embolic enorme, barrejant-hi el pare, a veure si el podem posar als titulars. I això en plena campanya electoral, fent servir un paperet inventat per quatre persones del departament d’Interior […]. Aquí vau voler fer mal.

—Pedro J. Ramírez [P. J. R.]: Que quedi molt clar, naturalment, que no demano perdó. Tampoc no en demano ni a Rajoy ni a Felipe González.

[…]

—P. R.: Si el president de la Generalitat hagués comès cap delicte, amb el procés català en marxa, amb la criminalització del procés, amb la pressió del govern que hi ha, ja seria a la presó. Ah, és que no hi ha cap delicte…

—P. J. R.: Però és que tu no saps que hi ha un àmbit que es diu el de la responsabilitat política? Que és el que a Alemanya, al Regne Unit i als Estats Units, porta a dimitir dirigents polítics.

—P. R.: Em parles de la cúpula del PP? Perquè jo no veig que Artur Mas hagi de donar explicacions de res.

[…]

—P. J. R.: La qüestió no és si Artur Mas és un corrupte o un delinqüent…

—P. R.: Ho és, segons tu?

—P. J. R.: No hem trobat cap indici que ell participés expressament en cap delicte, en cap delicte que hagi prescrit.

—P. R.: Doncs llavors de què parlem. Ho acabes de dir, no vau trobar res.

[…]

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any