El quart Fòrum Social Català, un espai de ‘complementarietat’ entre les lluites socials

  • Es fa d'avui a diumenge a la seu central de Universitat de Barcelona

VilaWeb
ACN
11.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’economista Arcadi Oliveres, l’ex-regidora de Ciutat Vella Itziar González i Gianni Orsini, membre de la comissió de treball del Fòrum Social Català (FSCat), van presentar ahir el fòrum d’enguany com un espai de ‘complementarietat’ entre les lluites socials. Es farà entre avui i diumenge a la seu central de la Universitat de Barcelona (UB), a la plaça de la Universitat. S’hi han adherit més de cent organitzacions, plataformes i moviments, i els assistents es repartiran en setanta-dos espais diferents, on faran tallers autogestionats, conferències i taules rodones. Els actes de diumenge, inclosa l’assemblea, seran al passeig de Lluís Companys, i no pas a la plaça de Catalunya com s’havia anunciat.

El Fòrum Social Català és un espai de reflexió on es proposa a la ciutadania i als moviments catalans una alternativa al model capitalista. Gianni Orsini va destacar com era d’important que hi pogués participar la ciutadania, perquè és ‘la base per a fer possible aquesta nova realitat’. Itziar González va dir que la transformació del món era una ‘tasca infinita de més d’una generació’, i que el millor espai possible per a construir-ne un de nou és el FSCat: ‘És inclusiu, alternatiu, posa força i èmfasi en l’altre, i vol un espai d’ordre creatiu.’

Arcadi Oliveres va titllar una vegada més ‘d’escàndol’ que Luis de Guindos fos ministre d’Economia després de ser directiu de Lehman Brothers. ‘És un escàndol. No canvia res, ni hi ha voluntat de fer-ho’, va dir. Oliveres considera important que la població treballi contra això. Per aquest motiu, l’economista fa una crida a la població a desobeir l’actual sistema ‘il·legítim’.

Enguany l’obertura del Fòrum Social Català comptarà amb la presència de Gabriela Serra, activista històrica dels moviments socials catalans, i Ada Colau, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. El tema de debat serà l’articulació local-global de les diverses lluites socials. Demà es faran el conjunt de tallers, conferències i taules rodones. I diumenge es convocarà una assemblea de moviments socials al passeig de Lluís Companys, oberta a la participació de tothom, amb l’objectiu d’elaborar una declaració final i construir una agenda comuna de mobilitzacions per als dos anys vinents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any