L’Audiència condemna a un any de presó i set d’inhabilitació els bastoners de Gràcia

  • Els dos encausats diuen que van mostrar les fotos de les presoneres per denunciar la política penitenciària

VilaWeb
Redacció
07.04.2014 - 16:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència espanyola ha condemnat a un any de presó i set d’inhabilitació els dos bastoners de la colla del barri de Gràcia de Barcelona Cop a Cop, Gregori Saavedra i Ferran Blasi, que van exhibir les fotografies de dues presoneres per la vinculació d’aquestes amb ETA durant els actes de la Diada de 2012 a Barcelona. El fiscal va afirmar en l’últim dia de judici que les declaracions dels dos joves durant la instrucció i els vídeos que s’havien mostrat al judici a l’Audiència provaven que Blasi i Saavedra van mostrar públicament les imatges de les presoneres amb la finalitat d’enaltir-les.

Durant el judici, els encausats van explicar que havien exhibit els retrats per ‘denunciar la dispersió de les preses’, la vulneració dels drets humans i fonamentals i els maltractaments que pateixen. També van negar qualsevol vinculació amb el disseny de l’acte de Barcelona i la seva pertinença a l’organització Rescat.

L’advocat de la defensa, Andoni Hernández, va demanar l’absolució argumentant que els encausats anaven amb la cara descoberta i que, en tot cas, el delicte l’haurien comès les persones encaputxades que havien cremat les banderes espanyola i francesa mentre ells mostraven les fotografies en l’acte al Fossar de les Moreres. També va dir que, de les declaracions dels dos acusats, se’n desprenia que ‘no van participar en el disseny de l’acte i que tampoc eren membres de Rescat’.   

Després de la sessió del judici, Gregori Saavedra va dir davant els mitjans de comunicació que les sensacions eren positives i que creien que la resolució seria favorable i obtindrien l’absolució. Va insistir que l’únic objectiu era denunciar la dispersió dels presos i la vulneració dels drets humans que pateixen. Els dos joves van explicar que, en cas de ser condemnats, presentarien un recurs davant el Tribunal Suprem espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any