Collboni serà el candidat del PSC a la batllia de Barcelona

  • La polèmica pel vot manipulat a la primera tanda passa factura i voten dues mil persones menys

VilaWeb
Redacció
06.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaume Collboni serà el candidat del PSC a les eleccions municipals de Barcelona. En la segona tanda de les primàries, Collboni s’ha imposat per cinc-cents vots de diferència a Carmen Andrés. Collboni va rebre ahir 2.980 vots (54%),cinc-cents més que no Carmen Andrés 2.493 (46%). Així, l’ex-diputat ha aconseguit vèncer després d’una renyida i ajustada votació en aquest dissabte. En total, hi hagué 5.534 vots vàlids, dos mil menys que no en la primera tanda de fa una setmana.

Aquesta baixa participació pot ser causa de la polèmica sorgida arran la manipulació de vots en la primera tanda, en què el nombre de votants arribà als 7.463, una xifra ja aleshores per sota les expectatives del partit.

Collboni: ‘Si aconseguim que això no s’aturi i sigui imparable el PSC guanyarà l’alcaldia’

En el primer discurs com a candidat, Collboni va dir que el procés el primàries era el principi del camí que havia de fer tornar els socialistes al govern de la capital catalana. És en aquest sentit que va vaticinar: ‘si aconseguim que això no s’aturi i sigui imparable, no ho dubteu, el PSC guanyarà l’alcaldia de Barcelona en 2015.’ ‘Compto amb tots vosaltres’, va cridar als assistents. Ben a prop de Collboni hi havia Carmen Andrés, que va demanar al ja candidat que continués endavant i es va oferir per a ‘ajudar-lo a guanyar’. Ningú, però, va parlar d’integrar-la a la futura llista del PSC.

Davant unes 150 persones, Collboni va fer el discurs després d’escoltar la proclamació de resultats. El socialista va voler remarcar que el del PSC era ‘un projecte col·lectiu, que pot sumar milers de ciutadans’ i per això va demanar a tots els socialistes que no s’aturessin. ‘Hem de tornar a somiar la Barcelona del futur, la que van somiar els alcaldes Serra, Maragall, Clos i Hereu’, va dir entre els aplaudiments dels assistents.

I és que Collboni va assegurar ser molt conscient de les dificultats del projecte socialista, però va dir: ‘la gent del PSC hem d’estar orgullosos de la feina feta en aquesta ciutat’. ‘Serà sobre la base de l’orgull de la feina feta, de l’orgull del que som i representarem, que podrem vèncer la dreta en aquesta ciutat’, va sentenciar.

‘Aquells que es pensen que atacant les primàries desprestigien el nostre projecte s’equivoquen’

Collboni va voler defensar-se també de les crítiques rebudes per com han anat les primàries. ‘Aquells que es pensen que atacant les primàries desprestigien el nostre projecte s’equivoquen i se’ls tornarà en contra; qui ha d’explicar ara perquè no són triats amb primàries obertes són la resta de partits’, va exclamar.

Després de l’acte, en declaracions als periodistes, Collboni va afirmar que estava ‘convençut que en el futur tots els candidats seran triats per processos oberts de primàries’. ‘Aquest procés d’innovació democràtica és un abans i un després en la forma de triar candidats i en la forma de fer política’, va afegir.

En aquest sentit, va considerar que el PSC havia ‘començat un procés participatiu, de mobilització i de reconnexió amb la ciutat per fer possible una alternativa des de l’esquerra a Trias’.

Abans de la intervenció de Collboni va parlar Carmen Andrés. L’actual regidora de l’Ajuntament es va oferir a ajudar-lo a guanyar. ‘Li ho demano, perquè crec que tothom que ha participat en aquestes primàries són persones molt valentes que la ciutat no pot perdre, perquè no volen la dreta i volen fer més gran el socialisme’, va concloure.

Entre els assistents a l’acte de proclamació de resultats de les primàries només s’hi va veure a una de les candidates que no van passar a la segona volta. Rocío Martínez-Sampere es va barrejar entre el públic com una militant més. Qui no va aparèixer ni ningú no va esmentar és el primer secretari del PSC, Pere Navarro. De fet, la cúpula del partit no va assistir l’acte, a excepció del portaveu parlamentari, Maurici Lucena, que va arribar al final.

Vídeo amb càmera oculta de la polèmica votació de paquistanesos a les primàries del PSC

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any