Una setantena d’ajuntaments ja paguen els impostos a l’Agència Tributària Catalana

  • Ernest Maragall s'adhereix a la iniciativa amb la intenció de facilitar que el govern 'conegui i gestioni els impostos' dels catalans

VilaWeb
Redacció
05.04.2014 - 09:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El número 2 d’Esquerra a les eleccions europees, Ernest Maragall, ha acompanyat aquest divendres la plataforma Catalunya Diu Prou, alcaldes de diversos municipis, representants de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i també empresaris, a fer efectiu el pagament dels impostos estatals corresponents al primer trimestre a l’Agència Tributària Catalana. Aquest any ja és el segon que decideixen fer el pagament a aquí en lloc de fer-ho a l’espanyola i ja en són una setantena els ajuntaments adherits a la iniciativa. Maragall ha afirmat que d’aquesta manera l’Agència Tributaria Catalana ‘podrà conèixer i gestionar impostos que fins ara eren o són encara, estrictament estatals’.

La portaveu de la plataforma Catalunya Diu Prou, Carme Teixidó, ha avançat que Mataró, amb una població de 120.000 habitants, es sumarà a aquesta iniciativa. D’aquesta forma si un municipi amb 10.000 habitants com Alella ingressa mensualment al voltant de 40.000 euros en impostos, Mataró calcula ingressarà una xifra molt més elevada. També ha afirmat que durant aquests dos anys ‘hem crescut molt en nombre’ de municipis adherits a la iniciativa i els ajuntaments que estan fent a dia d’avui el pagament de forma efectiva s’aproxima als setanta. A més, hi han uns 190 que ‘han aprovat mocions demanant a la Generalitat que posi els mitjans per poder aquesta acció d’una forma molt mes senzilla de la qual la estem fent ara’.

L’any passat ja van ser al voltant d’unes 2.000 persones les que van fer aquest pagament de la renda a l’Agència Tributaria Catalana.Maragall també s’ha sumat a aquesta iniciativa perquè d’aquesta forma ‘l’Agència Tributaria Catalana podrà conèixer  i gestionar d’alguna manera impostos que fins ara eren o són encara, estrictament estatals’. A més, ha destacat ‘el coneixement com un factor que és encara més important que els interessos que puguis generar’. Perquè el que hi ha ‘és un coneixement amb potencial de l’economia catalana en totes les seves vessants que estem posant en mans de la nostra administració i això té un valor indiscutible’.

Per altra banda, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, ha demanat que la Generalitat doni un pas endavant i faciliti els mitjans perquè això que ara exerceixen uns quants ‘el pugui fer de manera global la ciutadania i l’empresariat de Catalunya’. Aquesta voluntat que el Govern de Catalunya sigui qui recapti i gestioni els impostos dels catalans és el que també ha expressat la degana de la Facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie, qui a dit que aquest és ‘un exercici pràctic i una demostració que la ciutadania, els ajuntaments i les empreses volen pagar el seus impostos al seu propi govern’. Finalment, ha assegurat que ‘és possible, és legal i no hi ha cap problema per pagar els impostos a l’Agència Tributaria de Catalunya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any