S’estrena ‘Cosins germans’ al Canal 33 · El programa vol acostar Catalunya, el País Valencià i les Illes

  • Ferran Torrent i Empar Moliner, protagonistes d'un documental en forma de road movie

VilaWeb
Redacció
06.04.2014 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Cosins germans‘ és el programa que avui s’estrena al Canal 33. Protagonitzat pels escriptors Empar Moliner i Ferran Torrent, té l’objectiu d’acostar Catalunya, el País Valencià i les Illes a través d’un documental en forma de ‘road movie’. ‘Jo he descobert coses que no sabia de casa seva, i ell ha descobert coses que no sabia de casa meva’, va dir Empar Moliner en la presentació.

Tots dos van presentar el programa fa uns quants dies en una orxateria al barri del Poblenou de Barcelona portada per valencians. En un diàleg amè i divertit (es notava que eren amics), van explicar anècdotes del rodatge: des de l’emoció que va sentir Empar Moliner de participar en una muixeranga, a la sorpresa de Ferran Torrent quan, en un concurs de gossos d’atura, es va adonar que un gos sabia multiplicar. El programa visita les vinyes de Lluís Llach, fa muntanyisme amb Araceli Segarra, juga a pilota valenciana i participa en la muixeranga i els castellers. També s’arriba, en el darrer capítol, a les Illes.

Moliner, néta de valencians, diu que s’ha vist molt més valenciana que no es pensava, mentre que Torrent apunta a una reflexió interessant: ‘Els catalans sou la perifèria de Madrid. I els valencians som la perifèria de la perifèria. I a vegades hem de defensar-nos.’

A banda l’espai televisiu, Edicions Bromera ha publicat un llibre amb el mateix títol, escrit per Raül Gálvez, un dels guionistes del programa. ‘És bo que ens coneguem més valencians i catalans, perquè no es pot estimar allò que no es coneix. Si volem estimar-nos com a cosins germans que som hem de conèixer-nos més’ diu Josep Gregori, editor del llibre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any