Botifarra tria Ontinyent per a presentar el nou espectacle ‘De banda a banda’

  • El concert és divendres 4 d'abril a l'Echegaray · Dimecres es presentà a l'escola Bonavista com a gest de suport a la mobilització escolar

VilaWeb
Redacció
03.04.2014 - 11:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fusió musical no deixa de ser, en un parlar genuïnament valencià, un empelt. I és exactament així com Pep ‘Botifarra’ defineix el su nou espectacle ‘De banda a banda‘, en què es barregen de manera suau la cançó de tradició oral del País Valencià amb la música provinent del nord d’Àfrica. I és també Botifarra qui ha volgut que siga Ontinyent la ciutat on fer l’estrena oficial de’aquest espectacle.

Amb ‘De banda a banda’, el cantaor de Xàtiva contiua recuperant i difonent amb la seua força atàvica i incontestable el nostre llegat musical secular. Però en aquest cas, a més de la rondalla, ho fa acompanyat del músic i cantant Ahmed Touzani, amb qui demostra la proximitat musical i geogràfica de la nostra banda de la Mediterrània i la del sud, a través d’una barreja de tradicions que té com a resultat una fusió esplèndidament sorprenent i de qualitat sonora indiscutible.

Entre el nord d’Àfrica i les nostres comarques del País Valencià, el de Xàtiva desplega el seu bagatge quasi infinit de cants valencians perquè el músic nascut a Tànger els hi done en alguns passatges el toc musical de la seua terra i de la seua llengua. I també alguna sorpresa.

El concert es va presentar dimecres en roda de premsa, amb la presència del cantant i de Pere Ródenas, músic que ha fet els arranjaments dels temes. També hi van parlar Josep Albinyana, de l’associació Muntis organitzadora del concert, i José A. Oviedo, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent. La tria del lloc on es va fer la roda de premsa, l’escola Bonavista, no va ser gens casual: fou un gest de l’artista i de l’entitat organitzadora en mostra de suport a les mobilitzacions del centre i del CEIP Martínez Valls en defensa de l’escola pública en valencià.

El concert es fa aquest divendres 4 d’abril al Teatre Echegaray a les 22.30 h. Les entrades en taquilla tenen un preu de vuit euros. Les anticipades són a sis euros, disponibles a les oficines de Caixa Ontinyent i a la seua web.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any