Un home mor a Barcelona mentre els mossos el detenien

  • Després d'emmanillar-lo els agents han comprovat que l'individu no es trobava bé, li han tret les manilles i li han aplicat tècniques de reanimació

VilaWeb
Redacció
03.04.2014 - 01:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un home de mitjana edat ha mort a Barcelona després d’haver estat emmanillat pels mossos d’esquadra a la plaça de Molina, segons informacions de la policia. Sembla que l’home molestava els clients d’un forn i que els agents han provat identificar-lo i no se n’han sortit.

Després de demanar reforços l’han reduït i li han posat les manilles. En veure que no es trobava bé, però, les hi han tretes i han provat de reanimar-lo. El Sistema d’Emergències Mèdiques l’ha traslladat a l’hospital, i no queda clar si ha mort durant el trajecte o ja al centre hospitalari. El departament d’Afers Interns ha obert una investigació.

Els fets han passat cap a les 18.20. Els responsables d’un forn de pa han trucat als mossos alertant que un individu molestava els clients a la terrassa i no volia marxar. Una patrulla hi ha anat i ha provat identificar-lo, però s’han trobat amb l’actitud hostil de l’home, aparentment molt alterat, segons que han explicat els mossos. La patrulla ha demanat reforços fins a formar un grup de set policies, que han aconseguit emmanillar l’individu sense utilitzar defenses, també segons el cos policíac.

Ha estat aleshores que els agents han vist que l’home no es trobava bé. Li han tret les manilles i li han practicat maniobres de reanimació amb l’ajuda de diverses persones, segons l’explicació que ha donat el cos. A la nota que han fet pública posteriorment, els mossos han atribuït el fet a un procés d’aturada càrdio-respiratòria.

Paral·lelament, a les 18.45 han arribat efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han traslladat l’home a un centre hospitalari. No queda clar si ha mort un cop al centre o durant el trajecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any