Qui va ser cap de llista del PSOE a l’Ajuntament es passa als no adscrits

  • Juan Maria Calles, a qui el grup socialista li havia demanat la dimissió després de triplicar en un control la taxa d'alcoholèmia, abandona el partit però no renuncia al seu escó.

VilaWeb
Redacció
02.04.2014 - 13:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament de Castelló tindrà, per primera vegada en la història de les corporacions democràtiques, un edil que formarà part del grup dels “no adscrits”. I serà ni més ni menys que qui va ser el cap de llista dels socialistes a les darreres eleccions municipals, Juan Maria Calles.

Calles va entrar en conflicte des del primer moment amb els seus companys de candidatura, que l’acusaven oficialment de malbaratar fons en les despeses de campanya electoral, però en la pràctica, sobretot, el feien responsable de la davallada en vots i regidors que havia patit la candidatura. I l’enfrontament va arribar a extrems personals amb qui era la número dos de la candidatura, Amparo Marco, a la qual la majoria dels regidors electes volien com a portaveu.

Ja llavors li van demanar a Calles la renúncia, única manera que Marco s’haguera pogut presentar com a candidata a l’alcaldia en la votació per escollir la primera autoritat municipal. Però Calles, que va al.legar una depressió, no ho va fer ni va prendre possessió del seu càrrec, i tampoc no va dimitir, i va esperar uns mesos per a prometre el càrrec d’edil, quedant des d’aleshores completament marginat del grup socialista, no havent-se-li assignant cap comissió i limintant-se a a anar, i no sempre, als plenaris.

Però fa unes setmanes va saltar la notícia: Juan Maria Calles havia estat “pescat” per la Guàrdia Civil amb unes taxes d’alcoholèmia que triplicaven els nivels permesos. Immediatament, el grup socialista li va exigir la dimissió, amenaçant-lo amb l’expulsió si no ho feia. Però ell, lluny de dimitir, ha anunciat el seu pas al grup dels no adscrits, en una roda de premsa en la qual no han faltat els atacs cap a Amparo Marco i el grup socialista municipal en general.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any