L’auge de les ‘bitcoins nacionals’

  • Després de l'aparició de l'Auracoin islandesa i l'Scotcoin, avui es llança CataloniaCoin

VilaWeb
Redacció
30.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana, el Guardian analitzava un nou fenomen sorgit al voltant de la criptomoneda virtual Bitcoin. A ‘Bitcoin goes national with Scotcoin and Auroracoin‘, el diari anglès comentava el naixement recent de dues noves monedes electròniques i descentralitzades que, lluny de la voluntat mundial del Bitcoin, delimiten el seu abast a Escòcia i Islàndia, respectivament. A aquestes dues ‘monedes hipernacionals’, com les defineix el diari, s’hi suma avui CataloniaCoin.

CataloniaCoin, segons que expliquen els seus desenvolupadors, és una nova criptomoneda descentralitzada de qualsevol banc, com el Bitcoin, i ‘destinada al poble català per a alliberar-se dels grillons d’Espanya’.

A la web del projecte se n’expliquen amb més detalls els motius: ‘Bitcoin ens ha demostrat que podem utilitzar una moneda que no ha estat creada pels estats ni controlada pels bancs . Després de la crisi financera i l’endeutament, juntament amb la mala gestió del govern, el poble català n’està tip. Per això neix CataloniaCoin, una moneda creada pel poble i per al poble, afectat per la crisi i el maltractament dels bancs i del govern.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any