El Wall Street Journal recull els insults que ha rebut Shakira per haver cantat en català

  • Els atacs contra la cantant colombiana també arriben a la BBC

VilaWeb
Redacció
28.03.2014 - 08:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada vegada arriba a llocs més llunyans la notícia dels atacs que ha rebut la cantant colombiana Shakira a les xarxes socials per haver cantat una versió de ‘Boig per tu’, de Sau. Si fa pocs dies se’n feia ressò el diari nord-americà Daily News, avui en parla el prestigiós diari The Wall Street Journal, que, a més, enumera alguns dels insults. I també avui ho destaca en una notícia la versió en espanyol de la web de la cadena britànica BBC.

El Wall Street Journal diu: ‘Ara que el catalans es preparen per a un referèndum a final d’any per a separar-se d’Espanya, la gran estrella [Shakira] ha aixecat polseguera a Espanya i ha estat objecte de tot d’atacs ferotges a Twitter pel fet d’haver enregistrat una versió d’una cançó en català en el seu nou disc.’

I continua: ‘Els usuaris de llengua espanyola de Twitter, interpretant evidentment que l’ús del català per part de Shakira era una mostra de suport polític, li han adreçat mots com ara “imbècil”, “retardada”, “subnormal” i “mona”. I algú ha escrit: “Ja em pensava que Shakira era estúpida, però enregistrant una cançó en català ho ha demostrat.”

El diari, en canvi, diu que Shakira sembla haver fet la versió en català per una qüestió més personal que no política: per la relació amb el jugador del Barça Gerard Piqué i pel fet de viure una bona part de l’any a Barcelona.


Informació relacionada:

‘La segona hora’ comprova amb humor si Espanya està enfadada amb Shakira

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any