Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.03.2014  23:48

El Govern espanyol fa comptes imputar l’IVA turístic a tot l’Estat per amagar el dèficit fiscal de Balears

El Grup MÉS aporta per un sistema que reconegui la sobirania fiscal de Balears, amb un concert econòmic solidari similar al sistema basc o navarrès.

Men?ame
 

El Govern espanyol fa comptes imputar l’IVA turístic a tot l’Estat per amagar el dèficit fiscal de Balears. El grup parlamentari de MÉS ha denunciat al Parlament que el document amb els criteris per calcular les balances fiscals perjudicarà especialment les Illes Balears, la Comunitat Autònoma amb una balança fiscal més desfavorable

Barceló ha explicat que el document proposa imputar els ingressos tributaris que provenen dels turistes estrangers (fonamentalment l’IVA turístic) al conjunt del territori de l’Estat, i no a les comunitats autònomes on es recapten.

Aquest criteri afectarà especialment les Illes Balears, ja que la principal activitat econòmica a les nostres illes és el turisme i, segons ha reconegut l’autor de l’informe, aquest criteri rebaixarà el dèficit fiscal de Balears, que des de l’Estat es considerava massa elevat (cal recordar que segons les balances fiscals publicades pel Govern Zapatero el dèficit fiscal de Balears se situa al voltant del 14 per cent del PIB, el més desfavorable de totes les comunitats autònomes).

Biel Barceló ha fet aquesta denúncia en el decurs del debat parlamentari sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic. Barceló ha reiterat que el sistema de finançament actual perjudica les Illes Balears i no resol els problemes de dèficit fiscal que pateix el país. El portaveu del Grup MÉS s’ha mostrat partidari d’un sistema que reconegui la sobirania fiscal de Balears, amb un concert econòmic solidari similar al sistema basc o navarrès.