La independència de Catalunya, entre els somnis dels joves europeus

  • El diari italià La Stampa publica un reportatge multimèdia sobre les inquietuds de la joventut de la Unió Europea

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos mesos abans de les eleccions europees, el diari italià La Stampa ha publicat un reportatge multimèdia titulat ‘Generació E‘, sobre ‘la identitat, els somnis i les desil·lusions dels joves europeus’. Es tracta d’un viatge a nou ciutats europees per a saber el punt de vista dels joves. I entre aquestes ciutats, hi ha Barcelona. ‘Barcelona a contracorrent’ és el títol de la peça dedicada a la ciutat, amb el subtítol: ‘Els nacionalistes somnien una Europa progressista: el curiós cas de la Catalunya que recull signatures per deixar Madrid.’

Els periodistes Francesca Paci i Ugo Leo fan un retrat de la joventut barcelonina passejant-se per les universitats i els carrers del centre. Parlen amb estudiants, amb italians que s’hi han establert, amb el secretari general del Diplocat, Albert Royo… i els demanen quins llibres llegeixen i quina música escolten. També fotografien els carrers i les banderes estelades dels balcons. I conclouen que Catalunya és l’únic cas europeu de ‘nacionalisme europeista’ i progressista. Per això, entre els somnis dels joves, hi inclouen la independència de Catalunya.

Fins ara s’han publicat els casos de Barcelona i Budapest. Ara aniran sortint els reportatges referits a París, Roma, Londres, Atenes, Berlín, Copenhaguen i Varsòvia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any