Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.03.2014  11:57

Autor/s: ACN-Redacció

El parlament demana la recusació del president del TC pel seu partidisme

També demana la recusació de dos magistrats més del tribunal

Men?ame
 

El Parlament demanarà formalment la recusació del president del Tribunal Constitucional espanyol, Francisco Pérez de los Cobos, i dels magistrats Pedro González-Trevijano i Enrique López per la seva 'manca d'imparcialitat i independència' respecte del procés sobiranista. La mesa ha pres la decisió avui mateix. La petició de recusació se circumscriurà a la sentència sobre la declaració de sobirania que el TC té damunt la taula i es basa en el fet que aquests tres magistrats 'han fet de manera reiterada manifestacions públiques i publicades diametralment adverses a allò que representa'. El Parlament ja va demanar la recusació de Pérez de los Cobos l'any passat, però fou desestimada.

Pérez de los Cobos va pagar quotes de militant del PP entre el 2008 i el 2011, fins i tot després d'haver estat elegit magistrat del tribunal, el 29 de desembre del 2010.

De los Cobos és un jurista catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat de la Universitat Complutense de Madrid, i doctor en Dret per les universitats de València i de Bolonya. També fou catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona i va fer d'assessor elaborant dictàmens i informes per a diverses institucions, entre les quals hi ha el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. També ha estat àrbitre del Tribunal Laboral de Catalunya.

L'any 2006, el nou president del TC va assegurar en el llibre 'Parva Memoria': 'No hi ha a Catalunya cap acte polític digne sense una o diverses manifestacions d'onanisme'. En aquest text, també afirmava que 'Els diners són el bàlsam racionalitzador de Catalunya'.