La campanya ‘Signa un vot’ fa un salt qualitatiu

  • Carme Forcadell assegura a Tortosa que 'han esvaït els dubtes' d'alguns dels votants

VilaWeb
ACN
23.03.2014 - 16:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell ha assegurat aquest matí a Tortosa que la campanya ‘Signa un vot per la independència’ ha fet un salt qualitatiu aquest cap de setmana, arribant a més de 800 municipis catalans. El fet que s’hagi realitzat conjuntament amb l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha dit, li dóna ‘legitimitat’ i ‘esvaeix els dubtes’ d’alguns dels votants. Forcadell també s’ha referit al debat sobre la consulta que tindrà lloc el proper 8 d’abril al congrés espanyol. En aquest sentit, ha dit que els diputats catalans tornaran ‘amb les mans buides’, tot i que la consulta és legal ‘dins de la constitució’ si hi hagués ‘voluntat política’, ha afegit.

Tot i que no ha volgut donar dades encara, Forcadell sí que ha dit que l’acció ha quedat ‘legitimada’ gràcies al suport de l’AMI, i ha anunciat que realitzaran més activitats de manera conjunta. Així mateix, Forcadell ha explicat que han estat presents en més de 800 municipis, arribant gairebé al 99% de la població de Catalunya.

A Tortosa s’ha realitzat, en el marc de la campanya, un vermut per la independència, i s’han instal·lat diversos estands de productes independentistes al passeig central del parc municipal Teodor Gonzàlez. Un espai que s’ha convertit en una festa a favor de la independència gràcies, també, a la intervenció de Carme Forcadell, que s’ha dirigit als assistents dient que és un any ‘històric’ i que ‘no hem de caure en provocacions, perquè hi sortiríem perdent’.

La presidenta de l’ANC també s’ha referit a l’escrit de la fiscalia en què s’exposa que hi ha marge per ‘discutir raonadament’ l’encaix de la consulta dins la constitució espanyola. En aquest sentit ha dit que ‘ens alegra molt, però no és un tema jurídic, és un tema de voluntat política’. Així, Forcadell ha explicat que normalment, quan hi ha voluntat política, ‘les lleis s’adapten perquè es pugui dur a terme aquesta voluntat política’, mentre que aquí s’ha fet al revés. ‘Estem contents’, ha assegurat, ‘però malauradament creiem que no farà canviar la postura de l’estat espanyol’, ha afegit.

Respecte al debat que es viurà el proper 8 d’abril al congrés espanyol, en què s’ha de decidir si l’executiu espanyol traspassa al govern les competències per poder tirar endavant la consulta, Forcadell ha apuntat que els diputats catalans ‘tornaran amb les mans buides’. ‘A nosaltres ens agradaria molt poder fer la consulta dins de la legalitat espanyola’, ha expressat, ‘sabem que és possible, però no hi ha voluntat política per fer-la’, ha conclòs.

La campanya ha entrat als ajuntaments

La campanya ‘Signa un vot per la independència’ ha entrat aquest cap de setmana, per primera vegada, als ajuntaments, gràcies a la col·laboració de l’AMI. Així, del miler de punts de recollida que s’ha repartit per tot el país, més d’un centenar s’han instal·lat dins de dependències municipals dels consistoris catalans.

Un cas especial, però, és el de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un municipi que no forma part de l’AMI i en què l’equip de govern és, majoritàriament, del PSC. Tot i això, ha cedit les seves dependències perquè l’assemblea local pugui dur a terme la campanya durant el cap de setmana. La seva regidora de Cultura, Àngels Pérez, ha explicat a l’ACN que ‘és bo mantenir una certa neutralitat envers aquest tema perquè pensem que hem de representar totes les sensibilitats dels veïns i veïnes que ens van votar’. Així mateix, ha afegit que ‘mai, com a grup municipal del PSC, ens hem manifestat en contra de la consulta pel dret a decidir’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any