Centenars de persones en la marxa contra la planta de la Pobla del Duc

  • S'ha convocat una nova assemblea pública per a divendres 14 de novembre, a Otos

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.10.2014 - 13:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de persones han acudit aquest diumenge a la crida feta per l’Asemblea Veïnal contra la Planta de tractament de residus animals projectada a la Pobla del Duc, per tal de participar en la marxa amb què s’ha volgut tornar a deixar palesa l’oposició a aquesta instal·lació. A aquesta convocatòria s’hi havien sumat PSPV-PSOE, Compromís i EUPV, a més d’associacions, col·lectius i ajuntaments com els de la mateixa Pobla del Duc i Otos.

La comitiva ha eixit a les 10.30 de la cooperativa d’Otos, des d’on els participants han anat a peu fins als terrenys on es preveu la construcció de la indústria, on s’ha llegit un manifest redactat expressament per l’escriptor Joan Olivares, qui ha estat l’encarregat de llegir-lo. A continuació, la marxa s’ha représ en sentit invers per a tornar a Otos. En aquesta localitat es celebrarà divendres 14 de novembre una nova assemblea veïnal.

El PP rebutja a les Corts de suspendre l’autorització a la construcció de la planta

La comissió de Medi Ambient de les Corts va rebutjar dimarts passat la presa en consideració de la Proposició no de llei sobre la suspensió immediata de l’autorització per a instal·lar a la Pobla del Duc la planta de tractament de residus animals. La proposta va ser rebutjada pels vuit vots en contra del PP, davant els set dels partits de l’oposició que l’havien presentada conjuntament, PSOE, Compromís i EUPV.

La proposició, registrada per PSPV-PSOE, Compromís i EUPV, demanava al parlament valencià que instara el Consell a replantejar-se l’autorització atorgada per la Conselleria de Medi Ambient, basant-se, entre altres qüestions, en les recollides per la moció que l’any 2011 ja va aprovar la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, en la qual s’argumentava que la indústria projectada ‘no respon a activitats produïdes en la comarca, te caràcter nociu per al municipi [de la Pobla del Duc] i els que l’envolten, i condiciona el futur agropecuari i turístic de la Vall d’Albaida, així com la instal·lació d’altres empreses’.

Últimes notícies relacionades:

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any