Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  22.03.2014  08:43

Primer estudi per analitzar la presència de les dones en els mitjans de comunicació de les Illes Balears

Ahir dijous l'ONG Ajuda en Acció va realitzar una anàlisi dels mitjans de comunicació de les Illes Balears per captar el tractament que es fa de les dones en els espais d'informació

Men?ame
 

Aquesta investigació , que està dirigida per la professora Elvira Altès de la Universitat Autònoma de Barcelona, és la continuació d'altres campanyes similars que s'han duit a terme a l'Estat i a altres països en el marc del Projecte Global de Seguiment de Mitjans ( GMMP ) .

Els estudis realitzats fins al dia avui demostren que la presència de les dones des de 1995 fins 2000 només ha crescut en set punts percentuals fins al 24 %. El percentatge és més gran a Espanya ( 28% ) degut en certa mesura a les polítiques d'igualtat impulsades durant el govern de Zapatero. Els informatius televisius són els que més espai donen a les dones , mentre que els diaris són els més lents en evolucionar en direcció a la igualtat . D'altra banda , només en un 9% de les ocasions les fonts expertes consultades són dones . De fet , normalment les dones apareixen representant la veu de l'opinió popular, sense que se n'identifiqui la seva professió o càrrec . Més desiguals són encara les aparicions en espais d'informació econòmica , els quals estan protagonitzats per homes en el 92 % de les ocasions, deixant de banda les dones empresàries i l'economia lligada a la cura de les persones i la llar .


Són catorze els espais informatius que han estat analitzats , tant de televisió ( IB3 , TVE ) , com de premsa (Ara Balears , Diario de Ibiza, Diario de Mallorca , El Mundo , Menorca Es Diari , Última Hora) i ràdio (IB3 Ràdio, Ona Mediterrània, COPE ,Onda Cero , RNE , SER) .

Els resultats d'aquesta investigació , que compta amb l'activa participació de professionals del sector i de representants de la societat civil , seran presentats públicament el proper mes d'octubre .