Vidal-Quadras assegura que l’estat no tindrà més remei que intervenir Catalunya per la força

  • I afegeix que s'hauria d'haver fet fa mesos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.03.2014 - 17:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El líder de Vox i vice-president del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras, ha tornat a dir, aquesta vegada al programa l’Oracle de Catalunya Ràdio, que l’estat espanyol hauria d’intervenir ‘per la força, a més a més força legítima, Catalunya’. De fet, ha dit que s’hauria d’haver intervengut l’autonomia de Catalunya ja fa mesos i que per culpa de no haver-ho fet, ara el gpvern espanyol no tindrà més remei que fer ús de la força. Per Vida-Quadras, la resposta fins ara del govern espanyol vers el procés és massa tova davant l”actitud subversiva de la Generalitat’.

Ha explicat que Vox, la nova formació política de la qual força part, vol donar resposta ‘a una part de la societat espanyola que no tolera la passivitat i l’incompliment de les obligacions del govern espanyol’. Aquesta actitud, ha dit Vidal-Quadras, comportarà, a la llarga, ‘conseqüències pitjors’. Escolteu ací l’entrevista íntegra:

No és la primera volta que Vidal-Quadras parla d’una intervenció militar a Catalunya. Al programa televisiu ‘El gato al agua’, d’Intereconomía, va dir que si s’organitzés la consulta tot i ser prohibida, el govern espanyol hauria d’intervenir-hi ‘físicament’. I va explicar com s’hauria de fer:

Ho va explicar així: ‘Es convoca el referèndum. El govern [espanyol] recorre al Constitucional i, amb gran urgència, el tribunal com a mínim suspèn la convocatòria del referèndum. Una sortida per als nacionalistes descontrolats seria fer eleccions anticipades plebiscitàries, si volen evitar el xoc directe. Si no fan això i s’instal·len les urnes, en aquell moment algú ha d’impedir-ho, i l’única manera és físicament, amb la força pública: amb els mossos, que rebran l’ordre del funcionari del Ministeri de l’Interior d’Espanya que es presenti a la seu dels mossos amb el paper corresponent, digui al comissari en cap que resta sota les seves ordres i li ordeni que es retirin les urnes. No hi ha cap més manera de fer-ho. Si es neguen a obeir, pot passar qualsevol cosa. En termes conceptuals, a tots ens protegeix la llei i la constitució, però als qui en surten ja no els protegeix ningú.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any