Jornades per a la reconstrucció de l’europeisme

  • La Fundació Gabriel Alomar organitza juntament amb la Fundació Europea d’Estudis Progressistes (FEPS) les "Jornades per a la reconstrucció de l'Europeisme" que tendran lloc entre divendres dia 21 i dissabte dia 22 de març a l’auditori del Centre de Cultura de “Sa Nostra” a Palma.

VilaWeb
Redacció
21.03.2014 - 08:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

“Aquestes jornades són una ocasió per reflexionar sobre l’Europa que tenim, l’Europa que volem i les propostes alternatives de l’esquerra per caminar cap a una unió més social, més solidària i més centrada en donar solució als problemes dels ciutadans”, ha explicat en roda de premsa el director de la Fundació, Pere Joan Pons. El socialista ha destacat que Europa torna a estar al centre de l’actualitat i les properes eleccions de dia 25 de maig “són una oportunitat perquè Merkel perdi l’hegemonia a Europa” i es pugui començar a reconstruir una altra Europa.

Aquestes eleccions “seran diferents a tots els altres comicis europeus perquè, per primera vegada, els ciutadans podrem elegir directament al president de la Comissió Europea. Martin Shultz és un candidat amb cara i ulls, al qual podrem exigir un programa socialdemòcrata i la rendició de comptes d’aquí cinc anys,” ha afegit Pons, que és el candidat de les Illes Balears en la llista europea del PSOE.

Concretament, dia 21 horabaixa a les 18:30h tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec de Ernst Stetter, Secretari General de FEPS, i la primera taula rodona. Moderada per Joan David Janer, professor UIB i Càtedra Jean Monnet, amb la participació de:Enrique Guerrero (Eurodiputat del Grup D&S), Francisco de Borja Lasheras (Director associat de l’oficina de Madrid del Consell Europeu de Relacions Internacionals,ECFR) i Pasqualina Napolitano, (exeurodiputada italiana), en la qual s’intentaran respondre preguntes com: quin mapa sortirà de les eleccions europees? o si l’abstenció i el populisme seran els grans guanyadors?.

La jornada continuarà durant tot el dissabte i serà clausurada per l’exministre de Treball del PSOE, Jesús Caldera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any