Ja està la venda ‘Ni l’apuntador’, de Pep Quintana

  • Amb aquest títol, Els llibres del Setciències arrenquen de nou amb embranzida · Ja tenen més propostes sobre la taula, que s'editaran en els pròxims mesos

VilaWeb
Redacció
20.03.2014 - 21:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pep Quintana i Riera (Arenys de Mar, 1949) publica un llibre de contes -‘Ni l’apuntador’- que traspua sensibilitat, ironia i, fins i tot en algun cas, una innocència gairebé infantil.Els contes són fragments de realitat passats pel sedàs de l’autor, que aquest cop ens acosta a la mort d’una forma quotidiana i, fins i tot, simpàtica.

Llocs, experiències viscudes, persones conegudes de Quintana es converteixen en relats gairebé poètics, pel llenguatge treballat i les expressions pròpies d’un autor que fa molts anys que cultiva el llenguatge i els girs que permet la literatura.

‘Ni l’apuntador’ és un mosaic de postals de mort, d’esqueles, un obituari, un aparador de relats amb finals premonitoris, sobretot a mesura que s’avança en la lectura i que, de mica en mica, pren ple sentit el títol del recull. Es tracta d’un llibre despullat de qualsevol vestigi de por o temor davant la mort.

El jutge Santiago Vidal ha estat l’encarregat de prologar-lo, i serà, també, l’encarregat de presentar-lo aquest cap de setmana. Divendres, 21 de març, a les 19h., ho faran a l’Espai Vilaweb de Barcelona, i diumenge 23, a les 12 h. del migdia, ho faran a l’Ateneu Arenyenc, a Arenys de Mar. Els acompanyarà l’actriu Mercè Pons, que llegirà alguns dels contes del llibre.La presentació també es farà a Terrassa, dissabte 22, també a les 7 de la tarda.

L’editorial Els llibres del Setciències, activa des dels anys 90, engega una nova etapa amb la col·lecció ‘Sopa de pedres’, que aplegarà creacions de petit format -des de poesia a narrativa breu, passant per contes i altres expressions artístiques- amb la voluntat de posar en contacte creadors i lectors de literatura feta a casa nostra. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any