Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  20.03.2014  06:00

Els pares de l'escola Pare Català es mobilitzen contra la imposició de l'espanyol

Els xiquets d'infantil es quedaran sense línia en català a mig curs · Promouen les etiquetes #trievlencià i #totsambelparecatalà · Els infants canten en un vídeo el 'Sol solet' en defensa de la llengua

Men?ame
 

Els pares del col·legi Pare Català de València són en peu de guerra des que la conselleria va anunciar que eliminaria, ara a mig curs, una de les línies d'infantil en català. Els xiquets que van triar d'estudiar en català seran obligats a rebre classes en espanyol, si res no fa canviar la decisió del govern. Però les famílies no es rendeixen i mantenen la batalla, tant la judicial com la social.

El col·legi havia aconseguit per a aquest curs d'obrir una nova unitat en català, per l'alta demanda dels pares. Però dues famílies van interposar un recurs per a anul·lar aquest canvi de programa lingüístic. Escola Valenciana i la majoria de les famílies denuncien que la conselleria va pressionar aquests pares per fer que s'eliminés la nova línia. I alerten que la decisió d'eliminar la línia vulnera la voluntat del 95% de les famílies que a principi de curs havien matriculat els fills a classes en català. 

Crida a una piulada massiva

La mobilització en defensa de la llengua a l'escola es fa visible, d'una banda, a la xarxa, a través d'una campanya a Twitter i d'un vídeo. Han fet un crida perquè els usuaris de Twitter piulin, avui a les 12.00, amb les etiquetes #trievlencià i #totsambelparecatalà. A més, també han publicat un vídeo a YouTube on els xiquets que poden quedar-se sense educació en català canten el 'Sol solet'.

Amb aquest vídeo, els pares de l'escola defensen les línies en català i alerten que, si ningú no ho impedeix, el 28 de març totes les classes del curs de primer d'infantil d'aquest CEIP del barri de Benimaclet s'hauran de refer de dalt a baix i vint-i-un alumnes seran obligats a estudiar en espanyol.