Forcadell tem la il·legalització: ‘L’ANC és en el punt de mira’

  • La presidenta de l'entitat respon a les acusacions de colpisme de la premsa espanyola

VilaWeb
Redacció
19.03.2014 - 09:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana és al punt de mira. Així ho veu la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, després dels editorials acusadors i amenaçadors dels diaris ABC i El País i de les declaracions del candidat de Ciutadans, Juan Carlos Girauta. ‘L’ANC forma part del procés i sabíem que, en qualsevol moment, seríem al punt de mira, sabíem que un dia podia acabar passant’, ha dit Forcadell en una entrevista a TV3. Ara, ha afegit, té por que l’entitat no sigui il·legalitzada, però ha dit que de moment no tenia constància directa que ningú hagués demanat que fos investigada.

Ahir l’ex-director de La Vanguardia José Antich va dir que tenia constància que dirigents del PP havien demanat al Ministeri de Justícia espanyol que instés la fiscalia a investigar l’ANC per a il·legalitzar-la. Per Forcadell, tots els qui acusen l’Assemblea de colpisme ‘o no s’han llegit el full de ruta o el tergiversen’. Ha deixat clar que ‘totes les possibilitats que s’hi proposen són democràtiques i pacífiques’.

En aquest sentit, ha indicat que l’ANC no pretén controlar res, sinó que creu que ho ha de fer el Govern de la Generalitat en el cas que es declari la independència després d’una consulta. “Pretenem fer la consulta, que guanyi el sí sí, que fem una declaració d’independència i, evidentment, després el Govern de la Generalitat ha de controlar ports, aeroports i infraestructures, perquè si pretenem ser independents, un país independent controla les seves infraestructures”, ha argumentat.

Heus ací l’entrevista de Forcadell a TV3:

Informació relacionada:

El País s’apunta a l’atac contra l’Assemblea Nacional

L’ABC ja demana a l’estat que dissolgui l’ANC i processi Forcadell

Girauta torna a atacar l’ANC: ‘Anem cap a una confrontació violenta als carrers’

Editoral de Vicent Partal: Sobre el senyor Girauta

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any