Rafael Castelló, Elisenda Paluzie i Jaume Garau repassen les connexions econòmiques entre País valencià, Balears i Principat

  • Dilluns vespre es va fer al Club Diario de Mallorca, la segona sessió del cicle de conferències sobre el futur dels Països Catalans en relació al procés sobiranista iniciat al Principat, organitzades per la Fundació Emili Darder i l'Ateneu Pere Mascaró.

VilaWeb
Redacció
18.03.2014 - 21:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En aquesta ocasió hi intervingueren el sociòleg Rafael Castelló, i els economistes Elisenda Paluzie i Jaume Garau.

Castelló es mostra esperançat en el procés que ha de culminar amb la constitució d’un nou estat català pels efectes positius que això tendrà pel País Valencià. Pel que fa als aspectes negatius afirmà que l’Estat espanyol “no ens farà res que no ens estigui fent ja”.

Paluzie destacà que avui el Principat és el primer client i el primer proveïdor de les Balears.

De la seva part el doctor en Economia, Jaume Garau, va fer una anàlisi de l’economia de les Illes Balears.

Garau repassà les principals debilitats i fortaleses de la nostra economia. Segons l’economista mallorquí, les principals debilitats són: Manca d’ètica d’una part de l’empresariat illenc, corrupció política i econòmica, economia massa depenent de turisme, construcció i sector immobiliari, massa atur, poca formació de la gent jove, poc sentit en la formació de la gent jove i manca total d’inversió pública.

Quant a les principals fortaleses, aquestes són segons Garau, que a les Balears hi ha sectors emprenedors importants, una elevada qualitat de vida, un important teixit industrial, una societat prou cohesionada… A més a més cal afegir que les tecnologies d’avui permeten superar costos d’insularitat i també que cal aprofitar la proximitat amb Barcelona i Catalunya, dues marques de qualitat.

Jaume Garau assenyalà els tres principals sectors pels quals haurien d’apostar les Balears i que són el Turisme, el desenvolupament tecnològic i els sistemes industrials exportadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any