Txarango, una crida a la rebel·lia i l’esperança

  • Entrevista al grup, que presenta 'Som Riu' · Us n'oferim una actuació especial a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
18.03.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Van començar tocant a la ‘plaça del tripi’ i un any després tancaven la ronda del primer disc en un espai tan emblemàtic com el Palau de la Música Catalana. Ara Txarango torna amb un nou àlbum, ‘Som Riu’, que inclou catorze cançons que naveguen pel latin, la cúmbia, la salsa i la rumba. Un disc que desprèn tantes ganes o més de revoltar-se contra les injustícies, sense perdre ni el somriure ni l’esperança, tal com expliquen els músics en aquesta entrevista de VilaWeb TV. 

Músiques més potents, si bé mantenint els ritmes i estils amb què s’han fet conèixer arreu del país. I si les cançons del primer disc oferien unes lletres més imaginàries i poètiques, les d’aquest àlbum els han sortit més terrenals. Expliquen que segurament és perquè canten sobre allò que viuen i veuen, allò que els fa queixar-se, clavar un cop de puny damunt la taula i sortir al carrer. ‘Ara que ja ens hem presentat amb el primer disc i la gent ens coneix una mica, hem pogut anar més enllà, i explicar què volem’, diu el cantant Alguer Miquel. 

També explica: ‘Aquest disc posa de manifest que moltes coses de la nostra societat no ens agraden, però que n’hi ha que sí. Com ara la solidaritat que s’ha despertat. Ens aguantem els uns als altres, i aquest disc també parla de la solidaritat i la companyonia.’

Cançons que parlen de lluita i esperança, d’amors i amistats, com ‘Esperança’, ‘Compta amb mi’, ‘Alegre i encantada’ o ‘Camp de batalla’. Un homenatge al moviment dels indignats i les primaveres de les revoltes a ‘Governant’. Una crida a la rebel·lia a ‘Som un riu’ (‘Som un riu, som una onada, i junts som una tempesta huracanada, som revolta i batucada’). I també una rumba, ‘El meu poble’, que podeu veure i escoltar interpretada en directe a l’Espai VilaWeb. 

Alguer Miquel i Marcel Lázara també reflexionen a VilaWeb sobre l’independentisme: ‘Si aquesta independència serveix per a una de les coses mes importants per a nosaltres, que és que Catalunya xoqui contra ella mateixa i es replantegi com a país, que sigui un pas més per a arreglar les coses que no funcionen, som aquí i anem a totes. Mai no hem entès la independència com una finalitat, sinó com un primer pas per a construir un món millor.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any