L’incendi forestal a les Gavarres crema sense control

  • Ha començat aquest migdia al terme de Vall-llobrega i ha fet evacuar 450 veïns

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.03.2014 - 14:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’incendi del Baix Empordà continua sense control i ja ha afectat una superfície de 400 hectàrees, a cavall dels municipis de Vall-llobrega, Calonge i Palamós. Sis mitjans aeris treballaran fins a l’últim raig de sol per estabilitzar el foc, que ha obligat a desallotjar urbanitzacions i cases aïllades. Per ara, no es té constància que les flames hagin calcinat cap casa tot i que sí que poden haver-ne afectat tanques i elements exteriors. Sobre terreny hi ha 62 dotacions de Bombers, un centenar de mossos, una quarantena de Policies Locals, 80 ADF i 20 agents rurals. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, assegura que el vent i la poca humitat han atiat un foc que no tocava per l’època de l’any. La previsió meteorològica és esperançadora, perquè avui al vespre la força del vent hauria de començar a minvar.

L’incendi s’ha declarat al paratge de Mas Cabré, a prop de l’ermita de Sant Mateu, i afecta vegetació d’aquesta zona de les Gavarres, tot i que encara no se’n sap l’extensió, segons han informat els Bombers. Tècnics i voluntaris de protecció civil, adf, i agents rurals treballen també a la zona de l’incendi, que es pot haver vist afavorit per la tramuntana que avui bufa a la zona.

Aquest mapa elaborat per David Parreño (@dapamont) permet veure totes les afectacions de l’incendi:

Protecció Civil ha iniciat els treballs d’evacuació de tres zones urbanitzades de les Gavarres que estan a prop de l’incendi que s’hi ha declarat aquest migdia a Vall-llobrega. Es tracta de la urbanització Mas Falquet, la zona del raval de Dalt i les vivendes de can Sais. L’incendi continua avançant i s’hi ha afegit més mitjans per poder-li fer front.

Protecció Civil demana a la ciutadania que viu a la zona propera a la Vall-llobrega que s’informi de l’evolució de l’incendi i de les possibles mesures d’autoprotecció de la població. També s’han evacuat els veïns del carrer Piscines i de Josep Rovira de Vall-llobrega.

Informació al Twitter d’Emergències:

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any